Ford presenteert EcoBlue motor, zeg maar gerust de EcoBoost diesel

Ford presenteert de eerste variant van een gloednieuwe familie dieselmotoren. Het betreft dan een 2,0-liter diesel die onder de noemer EcoBlue de vervanger wordt van de 2,2-liter DureTec en meteen het dieselequivalent wordt van de EcoBoost-motoren.

Na enkele jaren de beker van 'motor van het jaar' mee naar huis te nemen met de EcoBoost, gaat Ford dat succes nog eens proberen over te doen met een diesel. Want Ford zegt zonder schroom dat de EcoBlue een 'game changer' is in termen van efficiëntie, verbruik en kracht.

De tweeliter turbodiesel pakt dan ook uit met een resem slimme technologie zoals een riem in oliebad, een gespiegeld inlaatstuk voor preciezere luchtstroom en een turbowiel gemaakt van inconel, een nikkellegeringen dat NASA ook op haar raketten zwiert.

Rode Ford Mondeo op slecht wegdek gaten

Het 15 kilo lichtere blok zal voor het eerst verschijnen onder de kap van de Transit en Transit Custom en daarna doorsijpelen naar alles van Ranger, over S-Max, tot Mondeo.

Naar verluidt brengt Ford deze motor op de markt met een zestal verschillende vermogens, te weten: 100, 105, 130, 170, 200 en in de topvariant voorzien van 240 pk. Over het koppel wordt nog niet gesproken, maar reken maar dat dat goed zit.

De volgende variant wordt een 1,5-liter EcoBlue die in het vooronder van de B-Max, Focus en mogelijk zelfs van de Fiesta komt te liggen.

Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 14

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: