Ford presenteert EcoSport SUV op het Mobile World Congress in Barcelona

Ford presenteert de Europese productieversie van de geheel nieuwe EcoSport SUV op het Mobile World Congress in Barcelona, een belangrijke beurs voor mobiele technologie.

De EcoSport is een Mini-SUV op basis van de Fiesta en de eerste Europese Ford die wordt uitgerust met SYNC AppLink. Hiermee kunnen Ford-rijders smartphone-apps met hun stem vanaf de bestuurdersstoel bedienen.

Ford EcoSport 5

De EcoSport gaat later dit jaar in de verkoop en is na de onlangs geïntroduceerde Ford Kuga de tweede SUV binnen het steeds groter wordende Europese assortiment van Ford. Ford is ook van plan om de volgende generatie Ford Edge naar Europa te halen. Dit is een grotere en hoogwaardige SUV die heel succesvol is in de VS en andere landen.

Ford EcoSport 3

De compacte EcoSport is gebaseerd op het mondiale B-platform van Ford en moet onder andere de concurrentie aangaan met de Opel Mokka, Peugeot 2008, Volkswagen Cross UP en Nissan Juke.

Waarschijnlijk zal Ford de EcoSport op de markt brengen met een uitgebreid pakket aan technologieën met betrekking tot bestuurdersassistentie, waaronder een geavanceerd elektronisch stabiliteitsprogramma en Hill Launch Assist. Voor de aandrijving zorgt de bekende 125Pk sterke 1,0-liter EcoBoost drie-cilinder benzinemotor, die verkozen is tot International Engine of the Year.

Ford EcoSport 1

Respect Copyright!
%d bloggers like this: