Ford presenteert Europese versie Edge op IAA

Het is alweer zo’n twee jaar geleden dat Ford de nieuwe Edge liet zien en daarna bekend maakt deze ook in Europa te zullen gaan leveren.

Op de IAA in Frankfurt staat nu de Europese versie die aan de buitenkant licht en onderhuids flink anders is dan z’n Amerikaanse broertje. Om maar met de buitenkant te beginnen, daar zal waarschijnlijk alleen een kenner het verschil zien aangezien de Europese Edge alleen een minimaal gewijzigde voor- en achterbumper heeft.

Onderhuids zijn de verschillen groter, want in Europa zal de Edge slechts met één motor geleverd worden en wel een diesel. Die komt overigens in een tweetal smaken. Het betreft een 2.0 liter viercilinder TDCi-motor die als 180Pk sterker versie geleverd wordt met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een 210Pk sterke variant die gekoppeld is aan een automatische PowerShift-bak.

Ford Edge Europese versie 2016 15

Ford geeft voor beide modellen een verbruik op van 5,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 149 g/km. Beide modellen beschikken ook over een AWD-systeem waarbij de aandrijfkrachten afhankelijk van de gewenste hoeveelheid tractie worden overgebracht richting de achterwielen in plaats van enkel de voorwielen.

Noemenswaardige zaken zijn verder nog de Adaptive Steering waarmee automatisch de stuurrespons wordt geoptimaliseerd op basis van de snelheid van de auto en Ford's Active Noise Control-technologie. Die laatste detecteert ongewenst motorgeluid in de cabine en neutraliseert dat met tegengestelde geluidsgolven uit het geluidssysteem van de auto.

Begin 2016 staat de Edge bij de Ford-dealer en prijzen volgen in aanloop naar dat moment. We houden je uiteraard op de hoogte.

Ford Edge Europese versie 2016 07 Ford Edge Europese versie 2016 12 Ford Edge Europese versie 2016 11 Ford Edge Europese versie 2016 10 Ford Edge Europese versie 2016 05 Ford Edge Europese versie 2016 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: