Ford presenteert vernieuwde Nugget op Caravan Salon

Ford presenteert op de Caravan Salon in Düsseldorf de nieuwe generatie Nugget, een multifunctionele camper op basis van de Transit Custom met verhoogd dak.

De Nugget wordt samen met partner Westfalia gebouwd die voor deze nieuwste generatie de nodige feedback van de vijf grootste Nugget-dealers in de ontwikkeling meenam.

Ford Transit Custom Nugget Westfalia 2014 03

Onder de kap van de nieuwe Nugget ligt een 2,2-liter diesel voorzien van een turbo die verkrijgbaar is in twee versies, namelijk met 125 of met 155Pk. Een handgeschakelde zesbak is altijd standaard, een automaat wordt niet aangeboden.

Binnenin de Nugget blijft het zo gewaardeerde "twee-ruimtes concept" van de vorige generatie behouden. Dat betekent dat het woongedeelte van het functionele gedeelte gescheiden zijn.

Ford Transit Custom Nugget Westfalia 2014 05

Standaard beschikt de Nugget onder andere over zaken als een schuifdeur, airconditioning, audiosysteem, cruise control, verwarmbare voorruit en een start stopsysteem.

De prijzen bedragen, in Duitsland althans, respectievelijk 52.181,- euro voor de 125Pk versie en ruim 54.000,- euro voor de 155Pk versie. In Nederland zullen ze zeker een stukje hoger liggen.

Ford Transit Custom Nugget Westfalia 2014 02

Respect Copyright!
%d bloggers like this: