Ford stelt patentportfolio voor elektrische auto beschikbaar

De Amerikaanse autofabrikant Ford gaat zijn patenten die betrekking hebben op technologie voor elektrische auto's openstellen, zodat concurrenten daar gebruik van kunnen maken. Eerder zette Tesla ook al deze stap.

Volgens Ford heeft ongeveer 20 procent van de patentaanvragen die het vorig jaar indiende betrekking op technologie voor elektrische voertuigen, in totaal meer dan vierhonderd stuks. Ford noemt onder andere patenten voor het gebalanceerd laden van accu's, energiebeheer en het terugwinnen van remenergie. Ford rekent wel licentiekosten voor gebruik van in de patenten beschreven technologie.

Ford zegt met het initiatief dat het de ontwikkeling van en onderzoek naar elektrische auto's wil versnellen door zijn technologie met anderen te delen. Ook hoopt het bedrijf zo meer talent binnen te kunnen halen.

De Amerikaanse autofabrikant is niet de enige met deze houding: eerder kwam onder andere Tesla met de aankondiging dat het tal van zijn patenten openstelde. Toyota heeft op zijn beurt patenten op het gebied van brandstofcellen voor waterstofauto's opengesteld, al vraagt ook deze fabrikant op termijn licentiekosten.

NETHERLANDS TESLA

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: