Ford wijzigt dieselaanbod Mondeo inclusief vierwielaandrijving

Ford gaat naar verluidt de Mondeo voorzien van vierwielaandrijving, uiteraard niet op alle motorversies. Daarover gesproken, het dieselgamma gaat enigszins op de schop.

Zo maakt de 1.6 TDCi plaats voor een 1,5-liter viercilinder die ondanks een kleinere inhoud exact 5Pk meer levert dan z’n voorganger en uitkomt op een totaal van 120Pk. Boven de bestaande 2,0 liter viercilinder met 180Pk introduceert Ford een nieuwe topdiesel.

Ford Mondeo EcoBoost Hybrid Titanium X hatchback sedan wagon 2015 14

Die krijgt de beschikking over een 2.0 TDCi met dubbele turbo en moet natuurlijk de concurrent worden van de Volkswagen Passat met de Bi-TDI in het vooronder. Het vermogen van deze diesel komt uit op 210Pk, de maximum trekkracht ligt op 450 Nm. Deze versie krijgt standaard de beschikking over een PowerShift-automaat.

Het dieselaanbod in de Mondeo bestaat dan voortaan uit viercilinders van 120, 150, 180 en 210Pk, waarvan de middelste twee straks ook met vierwielaandrijving geleverd kunnen worden. De zwakste zelfontbrander van de twee wordt af fabriek geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten, de sterkste beschikt over een automaat, de Powershift met dubbele koppeling.

De levering van de Ford Mondeo AWD start later dit jaar. Of het 4x4-systeem op zowel de hatchback als de wagon leverbaar wordt, is nog niet bekend. Net zoals over prijzen en beschikbaarheid in ons land.

Ford Mondeo EcoBoost Hybrid Titanium X hatchback sedan wagon 2015 10

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: