Fullback pick-up staat eind Q2 2016 bij Fiat Professional dealer

De Fullback is Fiat Professional's nieuwe medium-duty pick-up truck en dit model maakte een week of twee geleden zijn werelddebuut op de Dubai International Motor Show, de grootste autoshow van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De naam van het model is afgeleid van de belangrijke positie die een speler inneemt tijdens rugby of American football en daarmee geeft het merk aan de nodige potentie in de Fullback te zien. Zo kan het model zich op het gebied van configuratie, laadvermogen, trekgewicht, afmetingen en motoren volgens Fiat meten met de besten in zijn segment.

Het aanbod bestaat uit vier configuraties: Single Cab, Extended Cab, Double Cab en Chassis en drie uitrustingsniveaus. De Fiat Fullback biedt een compleet aanbod van varianten die aangepast worden op de behoeftes die spelen op lokale markten. Om in Nederland in aanmerking te komen voor grijs kenteken, zal zowel de Extended Cab als Double Cab aangepast worden.

Fiat Fullback pickup grijs zilver AWD 2016 01

Maten en laadvermogen

Alle Fullback-versies hebben een maximum hoogte van 1.780 mm, zijn tot 1.815 mm breed en beschikken over een wielbasis van 3.000 mm. De lengte varieert afhankelijk van de configuratie: 5.155 mm (Single Cab), 5.275 mm (Extended Cab), 5.285 mm (Double Cab). Ook de lengte van het laadgedeelte kan verschillen: 2.265 mm (Single Cab), 1.850 mm (Extended Cab) en 1.520 mm (Double Cab). Het laadvermogen kan afhankelijk van de uitvoering, oplopen tot 1.100 kg.

In Europa komt de Fullback beschikbaar met een 2,4-liter turbodiesel die is opgetrokken uit aluminium en biedt twee vermogens: 150 of 180Pk. De krachtbron wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftrapsautomaat met sportmodus. En vooral die laatste is een tegenvaller want dat had natuurlijk een zes- of zelfs de negentraps moeten zijn die niet alleen Fiat, maar ook Jeep al in verschillende andere modellen leveren.

De Fiat Fullback pick-up truck komt beschikbaar met achterwiel- of vierwielaandrijving en staat eind tweede kwartaal 2016 bij de Nederlandse Fiat Professional dealer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: