Gaat Peugeot de concurrentie met de Audi A5 SB en BMW 4-serie GC aan?

Het succes van auto’s als de Audi A5 Sportback en de Mercedes CLA en CLS is veel fabrikanten niet ontgaan.

BMW heeft inmiddels gereageerd door na de 6-serie nu ook de 4-serie als Gran-Coupé aan te kondigen, maar ook Skoda ziet getuige deze concept wel iets in de markt van de 4-deurs coupés.

Peugeot Exalt 408 GT zilver rood concept coupe 2015 01

Ook Peugeot lijkt deze ontwikkelingen gevolgd te hebben, want afgelopen week presenteerde het merk de Exalt Concept, een 4-deurs coupé die als 408 GT zomaar eens de concurrentie met de Audi A5 Sportback en de BMW 4-serie Gran-Coupé aan zou kunnen gaan.

Peugeot Exalt 408 GT zilver rood concept coupe 2015 13

Met z’n lengte van 4 meter 70 en hoogte van 1 meter 31 zijn de buitenmaten overigens exact gelijk aan die van de Audi. Opvallend aan deze concept is naast het interieur de rode achterkant.

Die is voorzien van een stof die Peugeot 'Shark Skin' noemt.  En die stof schijnt het gewicht en de aerodynamica ten goede te komen wat dan uiteraard weer leidt tot een lager brandstofverbruik.

Peugeot Exalt 408 GT zilver rood concept coupe 2015 06

Onder de kap ligt een 270Pk sterke 1,6-liter THP die gekoppeld aan een elektromotor over een gecombineerd vermogen van 340Pk beschikt. Daarmee zou deze combinatie wel eens een voorbode kunnen zijn voor een benzineversie van Peugeot’s Hybrid4 aandrijfsysteem.

Peugeot Exalt 408 GT zilver rood concept coupe 2015 05

Zoals bij iedere concept vinden we in de Exalt ook een bijzonder futuristisch interieur terug dat onder andere bestaat uit een ebbenhouten dashboard. In de middenconsole zoeven twee touchscreens omhoog wanneer de auto gestart wordt.

Denk dit interieur en de Shark Skin even weg en je hebt zomaar kans dat dit model ergens in de komende jaren bij de dealer staat met een interieur dat lijkt op dat van de nieuwe 308.

Peugeot Exalt 408 GT zilver rood concept coupe 2015 10

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: