Geländewagen van Brabus met 800Pk & 1.450Nm

Tijdens de Qatar Motor Show presenteert Brabus de overtreffende trap van de Mercedes Geländewagen, de 800 Widestar.

Brabus was kennelijk van mening dat de G65 AMG met 612Pk en 1.000Nm koppel een tandje te tam was en heeft daarom de 6,0-liter V12 van dat model eens goed onder handen genomen.

Zo werden een nieuw setje turbo’s gemonteerd, vier vloeistof gekoelde intercoolers en ook het inlaatkanaal werd aangepast en voorzien van wat meer “dampf”. Fijntjes wordt vermeld dat de koeling ook in de woestijn  prima werkt, daarmee uiteraard doelend op de omgeving waar je deze G-Unit het meest gaat tegenkomen.

2013 Brabus Mercedes G-klasse Widestar 800 1

Resultaat van deze extra “dampf” zijn 800 paardekrachten en een aardrotatie stoppend koppel van 1.450Nm. Om dit niet te laten gebeuren en vooral de automaat in beetje te sparen wordt dit koppel begrensd op 1.100Nm.

Toch is dit alles genoeg om deze Geländewagen in 4,2 seconden naar de 100 km/h te laten katapulteren. De topsnelheid is normaal gesproken elektronisch begrensd op 250 km/h. Deze begrenzer laten weghalen kan ook, dan haalt ‘ie 270 km/h.

2013 Brabus Mercedes G-klasse Widestar 800 2

Verdere aanpassingen zijn een bodykit met LED-dagrijverlichting, verschillende carbon en chroomdelen en een nieuw uitlaatsysteem. Ook de velgen werden vervangen. Deze zijn nu 23”-inch groot en verkrijgbaar in drie verschillende designs (Monoblock E/F/R). Binnenin monteert Brabus iedere leer/alcantara soort, iPad houder of LCD scherm die je maar kunt wensen.

Prijzen zijn niet bekend maar Brabus kennende zijn deze niet mals en eigenlijk ook niet belangrijk; je kunt ‘m toch niet betalen.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: