Gelekt: dit is de nieuwe Opel e-Corsa

Sinds het PSA-concern Opel heeft overgenomen wordt er hard gewerkt aan nieuwe modellen. Eén van die modellen is de nieuwe Corsa en hoe ironisch is het nu dat via een Frans forum de nieuwe Corsa op straat ligt terwijl Opel zelf het model pas officieel op 4 juni onthult.

Op de foto’s is meteen de e-Corsa te zien, oftewel de elektrische variant van Opel’s kleintje. De nieuwe Corsa is de zesde generatie van het model en wordt intern aangeduid als Corsa F. En het is mooi om te zien dat deze Corsa een flink onderscheidend uiterlijk ten opzichte van zijn voorganger heeft.

De nieuwe Corsa wordt naar verluidt zo’n 100 kilogram lichter en dat mag best een prestatie worden genoemd. En voordelig voor de consument want lager gewicht is minder uitstoot en dus minder BPM. o'n 100 kg af: Opels onder GM werden notoire dikkerdjes, met alle negatieve gevolgen van dien. Denk: grotere uitstoot en dus hogere prijzen in Nederland. De lichtste Corsa wordt 980 kilogram en dat zijn er 108 minder dan de huidige slankste Corsa.

Dat gewicht geldt natuurlijk niet voor de elektrische versie die op de gelekte plaatjes te zien is. Die versie zal naar verwachting veel gemeen hebben met de Peugeot e-208. Reken dus op 136 pk en 50 kWh aan accupakket.

Volgens de diverse media is de nieuwe Corsa 4,06 meter lang waarbij de bestuurder 3 centimeter dieper zit dan bij de vorige generatie. Optioneel zijn zaken als Matrix-LED-verlichting en een achttraps-automaat leverbaar. Hopelijk geldt dat ook voor de geweldige AGR-stoelen van het merk en een panoramadak.

Reken er maar op de je onder de kap dezelfde motoren gaat vinden als bij de 208, te beginnen met 75 en 100pk. De sterkste Corsa wordt voorlopig de 130pk sterke 1,2-liter benzine. Dieselen kan met een 1.5 met 100 pk. Nu nog wachten op de Corsa OPC want hopelijk zijn de Fransen dat karretje niet vergeten.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: