Gelekt: is dit de Audi A6 e-Tron Concept?

Opnieuw is het niet gelukt om een nieuw model geheim te houden tot aan de presentatiedatum, want via enkele Spaanse media is de gloednieuwe Audi A6 e-Tron Concept alweer gelekt.

Dit conceptmodel legt de basis voor een nieuwe en volledig elektrische sedan van het merk met de vier ringen die volgend jaar op de markt zou moeten verschijnen en op 19 april tijdens de AutoShow in Shanghai als conceptmodel gepresenteerd zou worden.

Daarnaast heeft Audi zelf onlangs al een korte teaser onthuld waarin een voorproefje wordt gegeven van een deel van het ontwerp van deze concept, waarbij ook het scenario wordt bevestigd waarin het model zal worden gepresenteerd. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kijk je hier dus naar de toekomstige Audi A6 e-Tron.

De markt voor luxe elektrische auto's blijft groeien en dus zou deze A6 naast de Mercedes EQS en Porsche Taycan een welkome aanvulling zijn in het topsegment. De A6 e-Tron Concept is een studiemodel waaraan we dan ook veel belang moeten hechten.

De nieuwe Audi A6 e-Tron wordt namelijk het elektrische alternatief voor de veelgeprezen A6 limousine. Een elegante sedan, boordevol technologische uitrusting en met hoge prestaties om van een unieke ervaring aan het stuur te genieten, is daarnaast uitermate geschikt om klanten weg te lokken bij een merk dat schuil gaat onder de naam Tesla en de Model S produceert.

Audi is flink aan de weg aan het timmeren op het gebied van elektromobiliteit de laatste tijd. Met de e-Tron GT is een elektrisch offensief gestart wat z’n vervolg een paar dagen geleden kende in de vorm van de Q4 e-Tron en Q4 Sportback e-Tron. Nu is het dus de beurt aan de A6 waarbij duidelijk is dat Audi zich niet alleen richt op de ontwikkeling van elektrische SUV's.

Maandag volgt uiteraard meer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: