Gelekt: Mercedes-Benz CLA | I'm sexy and i know it...

Pas tijdens de Detroit Motor Show (NAIAS) geeft Mercedes een sneak-preview van de nieuwe CLA, nu zijn echter al de eerste beelden gelekt. En wat mij betreft is het meteen de mooiste Mercedes van dit moment.

De CLA is gebaseerd op het nieuwe MFA-platform waar ook de nieuwe A- en B-klasse op gebouwd worden, de 4-deurs sportcoupé is echter wat langer. Naar verluid heeft de CLA een CW-waarde die zeer laag schijnt te zijn en ook zou een nieuw kleurendisplay tussen de tellers geïntroduceerd worden.

Over de motoren is verder al het één en ander bekend: verwacht dezelfde motoren als in de A-klasse, dus een CLA 180 (122Pk), een CLA 200 (156Pk), een CLA 200 CDI en een CLA 220 CDI (170Pk).  De twee topuitvoeringen worden de CLA 250 (211 Pk) en de CLA 45 AMG met 354Pk en 450Nm koppel. Deze laatste beschikt standaard over 4-Matic vierwielaandrijving en een 7G-DCT automaat met dubbele koppeling. De CLA 250 kan optioneel met 4-Matic uitgerust worden.

Dit 4-Matic systeem is overigens nieuw. Mercedes introduceert “Torque on Demand”, permanente 4-wielaandrijving met variabele momentverdeling. De AMG-variant wordt hiernaast nog van een speciale AMG-achteras voorzien. Vanaf half Januari volgen meer details.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: