Gelimiteerd feestmodel: Audi A5 Coupé DTM-edition

Ter ere van het binnenhalen van het kampioenschap in de Deutsche Tourenwagen Masters door Mike Rockenfeller, eind September in Zandvoort, brengt Audi de A5 Coupé als DTM Champion-editie op de markt.

Deze speciale A5 wordt in een oplage van slechts 300 stuks geproduceerd en voorzien van de nodige sportieve accenten. Zo behoren de afgebeelde 20”-inch lichtmetalen velgen, een vaste achterspoiler en spiegelkappen in aluminiumlook tot de standaarduitrusting.

Te herkennen is de A5 DTM Champion verder aan de bestickering net boven de zijskirts. Daar is naast Rockenfeller´s nummer 19 ook het DTM-logo te vinden.

Audi A5 Coupé limited DTM-edition rood 2013 01

Kopers hebben de keuze uit een drietal kleuren, te weten Misano Red, Daytona Gray en Glacier White waarbij onder de kap een 2.0 TDI Quattro (170Pk), 3.0 TDI Quattro (245Pk), 2.0 TFSI Quattro (225Pk) of 3.0 TFSI Quattro motor ligt.

Hoeveel exemplaren er naar Nederland komen is nog niet bekend, net zoals de prijs. In Duitsland bedraagt de meerprijs in ieder geval net geen 2 mille, 1.900,- euro om precies te zijn. Bestellen kan daar in ieder geval vanaf aanstaande maandag.

Leave a reply