Gelimiteerd tot 22 exemplaren: Bentley Birkin Mulsanne Limited Edition

Bentley Motors onthulde afgelopen week de Birkin Mulsanne Limited Edition, een eerbetoon aan Sir Henry Ralph Stanley ‘Tiger Tim’ Birkin, de legendarische Bentley Boy die in de periode 1920 tot 1930 voor Bentley racete. Birkin was nauw betrokken bij de inspanningen van Bentley op de weg en het circuit, met als hoogtepunt zijn sleutelrol in de ontwikkeling van de 'Blower' Bentley in 1928.

04_Bentley_Birkin_Mulsanne

De Birkin Mulsanne wordt in een beperkte oplage van slechts 22 auto’s in Europa geleverd en is beschikbaar in drie kleuren: Ghost White, Damson aubergine en de combinatie Fountain Blue/Dark Sapphire. Naast de exclusieve kleurstelling is de Birkin Mulsanne te herkennen aan de genummerde plaatjes op de dorpels, 21”-inch lichtmetalen velgen geïnspireerd op die van de oorspronkelijke Mulsanne conceptauto, het driedimensionale 'Flying B'-embleem gestikt in de hoofdsteunen, de houtinleg in het instrumentarium en de klaptafeltjes achterin.

06_Bentley_Birkin_Mulsanne

Een ruitpatroon in de gevoerde bekleding van de stoelen en de deurpanelen alsmede de bekleding van de hemel in geperforeerd leer verlenen het interieur een moderne, eigentijdse uitstraling. De drie verschillende kleuruitvoeringen worden geleverd met een op maat gemaakte en met de hand vervaardigde bagageset, eveneens genummerd en afgestemd op het interieur van de auto.

Iedere Birkin Mulsanne wordt geleverd met de ‘Entertainment Specification’ voor de inzittenden achterin, bestaande uit een in de hoofdsteunen van de beide voorstoelen geïntegreerd 8”-inch LCD-scherm, een dvd-speler, een WIFI-hotspot, het premium Naim for Bentley-audiosysteem en een iPad in beide met de hand vervaardigde massiefhouten klaptafeltjes achterin. Verder vertrouwt de Birkin Mulsanne op de 'Mulliner Driving Specification’ voor een meer op sportiviteit afgestemde rijervaring.

De 512Pk sterke Bentley Birkin Mulsanne staat in Nederland inmiddels bij Bentley Leusden in Het Koopmanshuis en is leverbaar vanaf iets meer dan vier euroton, om precies te zijn 406.689,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: