Gemaakt voor zonneschijn: Ford C-Max Solar Energi Concept

Ford presenteert tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de C-Max Solar Energi Concept.

Deze Concept is een gezamenlijk project van Ford, de SunPower Corporation (zonnepanelen leverancier) en het Georgia Institute of Technology en moet de voordelen van de actieradius van een Plug-In hybride combineren met het niet meer afhankelijk zijn van het stroomnet door de zonnepanelen in het dak.

Ford C-Max Solar Energi Concept 2014 zilver blauw 02

Ford claimt dat deze C-Max een verbruik heeft dat ergens tussen de 2,2 en 2,6 liter per 100 kilometer ligt, afhankelijk van of er in de stad of op de snelweg gereden wordt. De actieradius zou rond de 990 kilometer bedragen, waarvan 34 volledig elektrisch.

Dankzij de zonnepanelen in het dak zou met een dag in de zon staan het accupakket weer volledig opgeladen moeten kunnen worden aldus het merk, desgewenst kan dat uiteraard ook nog gewoon via het stopcontact.

Ford C-Max Solar Energi Concept 2014 zilver blauw 01

Na de CES zullen diverse tests volgen om de kijken of deze concept geschikt is voor productie. In de Verenigde Staten is de C-Max al als plug-inhybride leverbaar, in Europa nog niet. Wie weet komt ‘ie hier dus wel meteen met een dak vol zonnepanelen op de markt.

Ford C-Max Solar Energi Concept 2014 zilver blauw 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: