Genève: Peugeot 3008 is Auto van het Jaar 2017

Je kent het inmiddels wel, net voor de start van de AutoSalon in Genève maakt een internationale jury van 58 autojournalisten uit 22 landen de Auto van het Jaar bekend. Dit jaar gaat die eer naar de nieuwe Peugeot 3008, die auto's als de Alfa Romeo Giulia en de Mercedes E-klasse achter zich liet.

De eerste generatie van de niet bepaald succesvolle Peugeot 3008 zag er wat mij betreft  nog gewoon uit als een zeecontainer, maar de laatste generatie is volgens "de kenners" dus het komende jaar de beste auto die er te krijgen is.

Ik ben er zelf nog steeds niet uit of ik ‘m deze keer wel mooi vind, maar dat de 3008 een stuk stoerder geworden is zal niemand ontkennen. Inmiddels is zo’n 10% van de in Europa verkochte auto’s een SUV uit het C-segment en dat aantal zal alleen maar gaan stijgen. Zeker met de titel "Car of the Year 2017" op zak.

Ten opzichte van zijn voorganger is de 3008 zo’n 8 centimeter gegroeid. Die lengte kwam voor het grootste deel (ruim 6 cm) ten goede aan de wielbasis en daarmee uiteraard direct aan de ruimte voor de inzittenden.

De breedte bleef met 1,84 m gelijk maar Peugeot claimt ook hier toch binnenin aan ruimte te hebben gewonnen. Helemaal achterin doet de bagageruimte ook goede zaken, die groeit van 432 naar 520 liter.

De Peugeot 3008 is ontwikkeld op het nieuwe EMP2-platform en dat betekent dat deze SUV zo’n dikke 100 kilogram lichter is dan z’n voorganger. Dat moet vooral het brandstofverbruik en de rijeigenschappen ten goede komen aldus het merk.

En dat bleek kennelijk ook in de commentaren van de juryleden.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: