Geniale marketing stunt van Opel tijdens GTI-treffen

Ieder jaar houdt het VAG-concern in de vorm van het GTI-treffen een feestje aan de Oostenrijkse Wörthersee en zoals bekend hebben Volkswagen rijders maar één vijand: Opel.

Opel verzint daarom ieder jaar een ludieke actie om dat feestje een beetje “te verstoren”en heeft dat dit jaar op een geniale wijze gedaan. Onder de noemer “hoe kun je Volkswagen fans vleugels geven?” werd een oproep op de Facebook-pagina van het merk gedaan of er ook dit jaar weer iets ondernomen moest worden.

Uiteraard werd daar door de Opelfans positief op gereageerd en dus verspreidde het merk via diezelfde Facebook-pagina het gerucht dat het duiven aan het trainen was om hun boodschap uitsluitend op Volkswagens achter te laten.

Natuurlijk werd die boodschap vergezeld van de nodige video’s waarin duiven bij een fabriekshal van Opel afgeleverd werden, inclusief beelden van de trainingen. Inmiddels had ook de Duitse pers lucht van de actie gekregen en werden zelfs experts uitgenodigd om te vertellen of het allemaal wel mogelijk was.

Uiteindelijk gebeurde er natuurlijk niets en werden er bijna 800 kilometer verderop tijdens het Opel-treffen witte vredesduiven de lucht in gestuurd om aan te geven dat zowel Opel als Volkswagen fans dezelfde passie delen.

Hoe dit alles in z’n werk ging zie je in onderstaande video.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: