Gerucht: er zou een extra sportieve Skoda Kodiaq RS moeten komen

Goed nieuws voor sportieve SUV-rijders, want naast de net gepresenteerde Audi SQ5 en de ook verwachte Seat Ateca Cupra, lijkt er een dikke Skoda Kodiaq RS te komen.

Is dat zeker? Nee, nog niet natuurlijk, maar het hoofd van de Research & Development-afdeling van de Tsjechen, , Christian Strube, heeft in een interview met het Britse blad EVO aangegeven dat dit model er toch echt gaat komen.

Veel meer wilde hij er uiteraard niet over kwijt, dus over wanneer het model zou moeten verschijnen is niets bekend. Een mooie gelegenheid is uiteraard de IAA in Frankfurt die komende september plaatsvindt.

Mogelijk dat daar dus deze extra sportieve SUV te vinden is. Onder de kap zou dan naar verluidt een 2,0-liter viercilinder met een tweetal turbo’s te vinden zijn.

Kenners weten dan al dat het hier geen benzinemotor betreft, maar gewoon de BiTDI dieselmotor voorzien van 240pk en 600Nm koppel zoals die ook al in Volkswagen Passat en Tiguan te vinden is.

Of Skoda hier nog aan gaat sleutelen om er wat extra vermogen uit te krijgen is niet bekend, maar mocht dat het geval zijn dan rekenen we op een vermogen dat ergens tussen de 260 en 280pk uitkomt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd en we houden je natuurlijk op de hoogte. Alles wat je verder nog over de normale uitvoeringen van de Kodiaq moet weten, vind je hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: