Geruchten: zowel Toyota als Skoda zouden werken aan vierdeurs Coupé

Opmerkelijk  nieuws deze week, want volgens de geruchten zouden zowel Toyota als Skoda aan een vierdeurs coupé werken.

Met het succes van auto’s als de Mercedes CLA/CLS, BMW 6- en binnenkort 4-serie Gran-Coupé en de Volkswagen Passat CC in het achterhoofd, zijn dat natuurlijk geruchten die best wel eens waar zouden kunnen zijn.

Zo meldt AutoExpress dat de toekomst van de GT86 Cabriolet nog steeds niet zeker is maar dat wel alvast gewerkt wordt aan een alternatief: een vierdeurs sedan/coupé van dat model. Uiteraard ging Theophilus Chin meteen aan de slag, met bovenstaande Photoshop als resultaat.

Naar verluidt zou de GT86 als vierdeurs coupé een 10 centimeter langere wielbasis krijgen, ruimte die waarschijnlijk volledig aan de achterpassagiers ten goede komt.  Als aandrijving wordt naast de bestaande 2,0-liter boxer gesproken over een Hybride aandrijflijn zoals die in de Toyota Yaris Hybrid R te vinden is. Alleen dan met wat minder peekaa’s, namelijk ergens rond de 250. Als introductiedatum wordt 2015 genoemd.

Ook bij Skoda zou volgens insiders gewerkt worden aan een vierdeurs coupé op basis van de Octavia. Volgens Skoda-baas Winfried Vahland werkt het merk namelijk aan nog een model maar wat voor model dat is blijft natuurlijk een mysterie. Diezelfde insiders weten te melden dat de Octavia CC in 2016 op de markt verschijnt.

Tegen die tijd ben je dit bericht toch weer vergeten, dus als het toch niet zo blijkt te zijn...

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: