Godzilla improved | Nissan GT-R 2013 (met video)

Het is hoogst opmerkelijk hoe enthousiast de ingenieurs van Nissan aan de GT-R blijven sleutelen. In de vijf jaar dat dit model op de markt is kwam er ieder jaar wel een update die Nissan’s snelste nog sneller maakte. Zo werd bijvoorbeeld in deze periode het vermogen van de twin turbo 3,8-liter V6 van 480 naar 550Pk opgeschroefd en ging de acceleratie naar de 100 km/h van 3,7 naar ongeveer 3,0 seconden.

Ook voor het komende modeljaar ondergaat de GT-R weer de nodige wijzigingen. Het vermogen blijft gelijk maar de gasrespons in het midden/boven toerengebied is duidelijk verbeterd. Dit dankzij de montage van een speciale klep bij de turbo die een eventueel verlies aan turbodruk moet beperken en de montage van nieuwe injectoren. Een nieuw vormgegeven carterpan zorgt daarnaast voor minder schommelingen in de oliedruk tijdens hoge snelheden en volle belasting.

Nissan geeft aan dat de van de zomer verreden 24-uurs race op de Nordschleife de basis vormde van het testen van deze upgrade. Naar aanleiding van deze race werden ook nog de veren, demping en anti-roll bar aangepast. Het resultaat van dit alles is dat de GT-R de Nordschleife in een nieuwe recordtijd van 7 minuten en 18,6 seconden zou moeten kunnen afleggen. De concurrentie uit Duitsland en Italië heeft opnieuw iets om over na te denken….

De GT-R kan opnieuw in twee uitvoeringen geleverd worden. De Premium Edition vormt het instapmodel en is vanaf nu optioneel met two-tone interieur inclusief rode accenten leverbaar. De Black Edition is wat meer hardcore en krijgt een nieuw stuurwiel en optionele Recaro stoelen met carbon behuizing.

In onderstaande video legt de geestelijk vader van de GT-R, Kazutoshi Mizuno alle updates nog even haarfijn uit. In de loop van het voorjaar van volgend jaar is de vernieuwde GT-R leverbaar.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: