Goed nieuws voor leaserijders: Golf BlueMotion in prijs verlaagd

Een van de meest gehoorde klachten tijdens de introductie van de nieuwe Golf 7 BlueMotion was de prijs. Kennelijk vond de Nederlandse importeur dat ook, want per direct is de prijs van Volkswagen's leaseknaller met 1.200,- euro verlaagd. Goed nieuws voor de leaserijder dus.

Het basismodel in de BlueMotion range is de Trendline die nu leverbaar is vanaf 24.290,- euro. Standaard beschikt dit model over zaken als Climatic airconditioning, boordcomputer, elektrisch bediende ramen/spiegels, centrale deurvergrendeling en het elektronische sperdifferentieel (XDS).

Der neue Volkswagen Golf TDI BlueMotion

Na de Trendline komt de Golf BlueMotion Trendline Plus in het gamma. Dit model is technisch identiek aan de Trendline-uitvoering, maar de uitrusting is nog completer. Park Distance Control voor en achter, een multifunctioneel met leer bekleed stuur en Radio Composition Touch met touchscreen zijn standaard. De Golf BlueMotion Trendline Plus is er vanaf 25.490,- euro.

Dan volgt de Comfortline die daar automatische airco (Climatronic), veiligheidssysteem pre-crash, cruise control, licht- en zichtpakket en comfortstoelen aan toevoegt. De Golf BlueMotion Comfortline is er nu vanaf 26.690,- euro.

PI-VR GmbH vred 6.07

Topper is, zoals we gewend zijn, de Highline uitvoering. Standaard op dit model zijn 16"-inch lichtmetalen wielen, vermoeidheidsherkenning, Radio Composition Color, Boordcomputer premium, sportstoelen, extra donker getint glas en het handige Park Assist. De Golf BlueMotion Highline is er nu vanaf 28.050,- euro.

De Golf BlueMotion Trendline is overigens de allerzuinigste Golf : het gemiddelde fabrieksverbruik bedraagt ruim 1:31 (3,2 l/100 km). Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 85 g/km. Daarmee valt de hij dit jaar én in 2014 in de 14%-bijtellingcategorie. De topsnelheid bedraagt 200 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt maar 10,5 s. Ook de caravan hoeft niet thuis te blijven, die mag tot een gewicht van 1.000 kilogram gewoon achter de BlueMotion gehangen worden.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: