Goed nieuws voor leaserijders: nieuwe Toyota RAV4 Hybrid

Toyota presenteert vandaag de nieuwe RAV4 Hybrid op de Motor Show van New York. De vernieuwde RAV4 is het 6e hybride model binnen de Toyota range in Europa en daarmee heeft het merk met afstand het breedste assortiment hybride modellen; de Yaris, Auris en Auris Touring Sports, Prius, Prius Wagon en nu dus ook in de vorm van een mid-size SUV.

De nieuwe voorzijde geeft de RAV4 onmiskenbaar een meer krachtige uitstraling en een gezicht dat weer in lijn is met de nieuwe Avensis. Verder kregen de achterlichtunits een verfijnder design en werd de achterbumper opnieuw vormgegeven.

De RAV4 is standaard voorzien van een automaat en met dank aan de elektromotor, van vierwielaandrijving, terwijl onder de kap een 2,5-liter benzine dienst doet.

20150402-03-Nieuwe-Toyota-RAV4-Hybrid-heeft-standaard-All-Wheel-Drive

De Hybrid kan maar liefst 1.650 kg trekken, iets waar de zuinige leaserijder zeker blij van zal worden. Trailer Sway Control zorgt hierbij vroegtijdig voor de detectie van slingerbewegingen, wat het rijden met aanhanger veiliger en gemakkelijker maakt.

Toyota heeft in het interieur de touch & feel verbeterd door zachtere materialen toe te passen. Bovendien is een kleurenscherm toegevoegd in het instrumentarium tussen de tellers en behoort een 360° Panoramic View Monitor tot de mogelijkheden. Hiermee kun je als bestuurder in een oogopslag rondom de auto kijken om zo goed in te kunnen schatten of je de auto zonder iets te raken kan inparkeren.

Ook leverbaar wordt uiteraard Toyota Safety Sense, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat in het geval van de RAV4 uitgebreid kan worden met Adaptive Cruise Control (ACC) in combinatie met een Pre-Collision System (PCS) met voetgangersdetectie. Ook Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA) zijn opgenomen in Toyota Safety Sense.

Binnenkort hebben we meer informatie en foto's voor je, ook van het  nieuwe interieur.

20150402-01-Nieuwe-Toyota-RAV4-Hybrid-heeft-standaard-All-Wheel-Drive

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: