Golf 3.0: Volkswagen gaat elektrisch in 2020 met de I.D. en 600 kilometer range

Op de Parijse autotentoonstelling laat Volkswagen de mobiliteit van morgen zien. Daarbij staat de nieuwe I.D. centraal, een emissievrije concept car die al in 2020 in productie gaat. De I.D. is de eerste van een nieuwe generatie innovatieve elektrische auto’s van Volkswagen.

In 2020 start Volkswagen met het op de markt brengen van een geheel nieuwe familie elektrisch aangedreven auto’s, gebaseerd op een nieuw platform dat speciaal en uitsluitend voor elektrische auto’s is ontwikkeld. De Volkswagen I.D. markeert daarmee de start van een nieuw tijdperk voor de auto die niet alleen elektrisch is, maar ook volledig connected en autonoom rijdend.

Op weg naar (over)morgen

In Parijs laat Volkswagen de weg naar de toekomst in drie fasen zien. De I.D. staat voor de wereld van overmorgen en de nieuwe e-Golf voor die van morgen. De e-Golf beleeft zijn wereldpremière in Parijs en komt in november aanstaande op de markt. Hij heeft een emissievrije actieradius van maximaal 300 kilometer en het nieuwe infotainmentsysteem kan worden bediend door middel van gebaren.

De wereld van vandaag wordt vertegenwoordigd door hypermoderne Volkswagens als de nieuwe Tiguan, die met bijvoorbeeld het Active-Info- en Head-up-display nu al een fascinerende digitale beleving biedt.

volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-09

Een nieuwe richting

Met de I.D. slaat Volkswagen een nieuwe richting in. Dit is het eerste model van het merk dat op de markt komt met de nieuwe Modular Electric Drive Kit (MEB) als basis. De I.D. is een compact elektromodel dat het huidige gamma met bestsellers als de Polo, Golf, Tiguan en Passat verder verbreedt.

De I.D. wordt aangedreven door een 125 kW/170 pk sterke elektromotor. Met zijn actieradius van maximaal 600 kilometer en een prijs op het niveau van de huidige Golf maakt hij het thema emissievrij rijden tot een vanzelfsprekendheid.

Jammer alleen voor het merk dat Opel dat nu al doet met de Ampera-e, die volgend jaar al vriendelijk geprijsd en met een range van 500 kilometer in de showroom staat.

volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-05

Eigen design

Met de I.D. laat Volkswagen ook zijn nieuwe designtaal voor elektrisch aangedreven compacte auto’s zien. In het interieur past het merk voor het eerst het zogenaamde Open Space concept toe. De I.D. is iets korter dan een Golf, maar hij heeft het ruimteaanbod van een Passat. Dit komt door de opzet van het platform met een elektromotor op de achteras en een hoogvoltagebatterij die in de wagenvloer is verwerkt.

Ook slaat de I.D. een brug naar het jaar 2025: als eerste studiemodel van Volkswagen kan hij volledig autonoom rijden. De autonome modus is te activeren door het VW-logo op het stuur aan te raken. Daarop verdwijnt het stuur in het dashboard. Dit zorgt voor een compleet nieuwe beleving van ruimte.

volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-17

Digital Key

De I.D. heeft geen traditionele sleutel meer. In plaats daarvan functioneert de smartphone als ‘Digital Key’ waarmee de auto is te ontgrendelen en te starten. Dit sluit aan bij het idee dat iedere Volkswagen-rijder in de toekomst een eigen Volkswagen user-ID krijgt, een individueel profiel waarin ook persoonlijke instelling zijn opgeslagen.

Dan gaat het bijvoorbeeld om de voorkeurspositie van de stoelen, instellingen van de klimaatbeheersing, favoriete radiozenders en playlists, contactinformatie van vrienden en relaties en de configuratie van het navigatiesysteem. Het profiel wordt opgeslagen in de Volkswagen Automotive Cloud.

De nieuwe I.D. is de ambassadeur van Volkswagens nieuwe productstrategie die vier innovatieterreinen als vertrekpunt heeft:

  • Smart sustainability: Volkswagen accelereert de ontwikkeling van innovatieve, elektrisch aangedreven volumemodellen
  • Automated Driving: Volkswagen maakt auto’s nog veiliger en comfortabeler door autonoom rijden
  • Intuitive Usability: Volkswagen zet in op intuïtief te bedienen voertuigen met nieuwe weergave- en bedieningsconcepten
  • Connected Community: Volkswagen verbindt mens, auto en omgeving met het Volkswagen user-ID

volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-18 volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-21 volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-19 volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-20 volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-01 volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-13 volkswagen-i-d-concept-ev-elektrische-auto-parijs-14

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: