Golfstroom: Volkswagen E-Golf in Polizei-trim

De Politie bij onze Oosterburen heeft al de beschikking over enkele plug-in hybrides waaronder de Opel Ampera en de Volvo V60.

Een volledig elektrische auto ontbrak nog in het wagenpark en daarom presenteert Volkswagen vandaag de elektrische Golf in Polizei-uitvoering.

Volkswagen E-Golf Polizei elektrisch 2015 04

Deze Golf is bij ieder korps inzetbaar en voor de gelegenheid voorzien van aangepaste striping, zwaailichten en digitale communicatieapparatuur om contact met de meldkamer te kunnen onderhouden. Voordat de dienst voor dit model begint staat de eerste surveillance echter gepland tijdens de internationale politievakbeurs in Leipzig die over een kleine week van start gaat.

Onder de kap is een elektromotor te vinden die er, net zoals bij de standaarduitvoering, 115Pk uitperst en vanaf stilstand al meteen een koppel van 270Nm levert. Na 4,2 seconden wordt dit keer niet de 100 km/h maar de 60 km/h bereikt. Voor eerstgenoemde snelheid heeft het model 10,4 seconden nodig.

Volkswagen E-Golf Polizei elektrisch 2015 02

Afhankelijk van de rijstijl, het wegprofiel en de hoeveel meegenomen bagage, al dan niet in de vorm van wat gearresteerde criminelen, bedraagt de actieradius tussen de 130 en 190 kilometer.

Over de prijs en een eventuele beschikbaarheid voor ons land is nog niets bekend. Meer informatie over de normale elektrische Golf vind je hier.

Volkswagen E-Golf Polizei elektrisch 2015 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: