Google gaat luchtvervuiling meten met StreetView-auto's

Google gaat volgens Tweakers.Net samenwerken met het bedrijf Aclima voor het meten van de luchtkwaliteit. Dat gaat gebeuren met sensoren van Aclima en de auto's die Google gebruikt voor zijn Street View-project. Uiteindelijk moet de informatie zichtbaar worden op Google Maps.

Milieuorganisatie Aclima maakte het samenwerkingsverband bekend op zijn blog. In de afgelopen tijd hebben beide bedrijven ervoor gezorgd dat er drie auto's, bedoeld voor het opnemen van beelden voor het Street View-project, zijn voorzien van sensoren voor het meten van de luchtkwaliteit.

In de afgelopen tijd is het systeem getest in de Amerikaanse stad Denver, en volgens Aclima was dat een succes. In de herfst moet het project worden uitgebreid naar de Bay Area in de Amerikaanse staat Californië, maar er wordt ook gedacht aan uitbreiding naar andere steden.

 

Tijdens de testfase is er met de auto's 750 uur gereden en zijn er 150 miljoen datapunten gegenereerd. Volgens geraadpleegde experts en overheidsofficials kan het systeem een aanvulling vormen op luchtkwaliteitssystemen die nu al worden ingezet.

Uiteindelijk wil Google de gegevens inzichtelijk maken op zijn Maps-dienst, maar het is onduidelijk wanneer het project ver genoeg gevorderd is: eerst zal het bedrijf moeten uitbreiden naar meer gebieden om een betere dekking te kunnen bieden.

Aclima werkt al samen met Google op het gebied van 'omgevingskwaliteit' binnenshuis. Die metingen worden echter vooralsnog alleen gedaan op kantoren van de internetgigant. Binnen dat project wordt bijvoorbeeld temperatuur, luchtvochtigheid, geluid, licht en koolstofdioxide gemeten.

Google Street view Opel Astra Top Gear track

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: