Google voorziet Maps van nieuw uiterlijk en kondigt iPad versie aan

Google heeft aangekondigd dat hun, ook onder automobilisten, populaire dienst Google Maps de nodige aanpassingen en verbeteringen krijgt.

Het eerste wat opvalt is een nieuwe interface, die het zoeken en in/uit-zoomen makkelijker moet maken. Zoomt een gebruiker ver genoeg in op de kaart dan wordt automatisch de Street View weergave inschakeld, desgewenst in 3D. De zoomknoppen bevinden zich nu in de rechteronderhoek omdat de kaart nu het gehele browserscherm in beslag neemt.

Google Maps 2013 02

Die kaarten worden daarnaast een stuk dynamischer, zo is de content die op de kaart getoond wordt afhankelijk van de zoekgewoonten van de gebruiker. Ook is Google Flight Search voortaan in Maps geïntegreerd.

Gebruikers die Maps inzetten om een route te plannen kunnen voortaan verschillende transportsoorten (auto, bus, trein, fiets) en de bijbehorende routes naast elkaar laten weergeven.

Google Maps 2013 04

Verder kondigt Google aan dat de Maps applicatie die al voor de iPhone beschikbaar is binnenkort ook geschikt is voor de iPad en iPad Mini.

Wanneer de nieuwe interface voor alle gebruikers te zien is, is nog niet bekend. Maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.

Google Maps 2013 01

Respect Copyright!
%d bloggers like this: