Grand Final, lekkerste en sterkste Bentley ooit: Continental GT Supersports

Bentley heeft in de vorm van de Continental GT Supersports zojuist haar snelste en meest krachtige model ooit gepresenteerd.

Mocht je dan een deja-vu krijgen dan klopt dat, want ook van de vorige generatie brachten de Britten een Supersports uitvoering op de markt. Die beschikte overigens over 630pk en 800Nm koppel en het zal je niet verbazen dat de huidige generatie daar een schepje bovenop doet.

Om precies te zijn 80pk en 200Nm extra, waardoor het vermogen uitkomt op een lekker klinkende 710pk met een trekkracht van 1.000Nm. Uiteraard komt dat vermogen nog steeds uit de 6,0-liter W12 die voorzien is van wat turbo’s.

Waar de oude Continental GT Supersports nog 2.385 kilogram op de wegschaal zette, is de nieuwe met een gewicht van 2.280 kilogram enigszins met goede voornemens op dieet gegaan.

Dat zorgt er weer voor dat het model in 3,5 seconden op de 100 km/h zit, mede dankzij de standaard aanwezige vierwielaandrijving inclusief Torque Vectoring. Het vierwielaandrijving-systeem kan overigens maximaal 60% van de krachten naar de achteras sluizen.

Ook beschikt de Supersports over straffere, kortere veren voor een betere wegligging, carbon remschijven en een uitlaatsysteem van titanium. Tenslotte meldt het merk trots dat deze generatie Supersports de snelste vierzitter ter wereld is.

Mocht je die op de oprit willen hebben staan dan kun je per direct bestellen. Dan moet er nog wel even nagedacht worden over de prijs, want die is nog niet bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: