Grande Finale: Audi presenteert R8 LMX met laserlicht

De Audi R8 draait al even mee en het is geen geheim dat binnen korte tijd z'n opvolger van zich laat horen, tijd voor een gelimiteerd uitzwaaimodel in de vorm van de tot 99 exemplaren gelimiteerde R8 LMX die als nieuwtje voorzien is van laser-grootlicht.

Audi R8 LMX

De R8 LMX zet daarmee een mooie Audi-traditie voort: in 2008 was de Audi R8 de eerste productieauto met volledige LED-verlichting, in 2010 introduceerde Audi in de A8 Navigation based Lighting. In 2012 werd de vernieuwde R8 leverbaar met dynamische knipperlichten en in 2013 debuteerde de Matrix LED-technologie in de vernieuwde A8.

Audi R8 LMX

Bij de ontwikkeling van de laserlicht-technologie werkten de R8-engineers nauw samen met de collega’s van de autosportafdeling: ook de R18 e-tron quattro raceauto’s die in juni deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans hebben laserlicht.

Bij laser-grootlicht van de R8 LMX genereren lasermodules een lichtbundel die maar liefst twee keer zo lang is als die van een LED-module. Elke lasermodule beschikt over vier krachtige laserdiodes met een diameter van 300 micrometer. Deze diodes zorgen voor een blauwe laserstraal met een golflengte van 450 nanometer.

Een zogenaamde fosfor-converter zet deze straal om in wit licht met een kleurtemperatuur van 5.500 Kelvin. Dit is ideaal aangepast aan het menselijke oog, vooral ook omdat het voor een uitstekend contrast zorgt. Bijkomend voordeel daarvan: de ogen raken minder snel vermoeid.

Audi R8 LMX

De zogenaamde laserspot van de R8 LMX komt in actie bij snelheden vanaf 60 km/h en vormt een aanvulling op het LED-grootlicht. De bestuurder profiteert hiermee van een duidelijk groter blikveld en dat komt de veiligheid sterk ten goede. Door de slimme samenwerking tussen speciale camera’s en de individueel aan te sturen lichtdiodes kan er met grootlicht worden gereden zonder tegenliggers te verblinden.

De R8 LMX heeft een 5,2-liter V10 met een vermogen van 570Pk en een koppel van 540Nm. De V10 is gekoppeld aan de compacte zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Ook op deze speciale R8 is Quattro permanente vierwielaandrijving standaard.

Audi R8 LMX

Daarmee sprint de R8 LMX in 3,4 s van 0-100 km/h en bedraagt de topsnelheid van 320 km/h. Het gemiddelde verbruik komt uit op 12,9 l/100 km (CO₂: 299 g/km). De R8 LMX heeft standaard 19"-inch lichtmetalen wielen en keramische remschijven met rode remklauwen.

De R8 LMX heeft verder diverse unieke herkenningspunten. Dat begint met de speciale lakkleur Arablauw. De grote, vaste achterspoiler is evenals andere ‘aero-delen’ (diffuser, sideblades, splitter) uitgevoerd in met koolstofvezel versterkte kunststof. Andere bijzondere accenten: de titaniumkleurige roosters van de grille en de in hoogglans zwart uitgevoerde uitlaatpijpen.

Audi R8 LMX

In het interieur springen diverse blauwe accenten direct in het oog. Zo zijn de sportstoelen bekleed met fijnnappa-leder met een ruitpatroon in Sepangblauw. Ook vele stiksels zijn blauw. De dakhemel is afgewerkt met zwarte alcantara en de deurbekleding met zwart fijnnappa-leder.

Ook zijn er afwerkingsaccenten van mat-carbon in het interieur te vinden en verlichte dorpels zorgen ervoor dat de entree goed verlicht is.

De prijs is uiteraard niet bekend. Maar tegen de tijd dat je dit leest is dat niet meer belangrijk, dan zijn alle 99 exemplaren toch al uitverkocht.

Audi R8 LMX Audi R8 LMX Audi R8 LMX Audi R8 LMX

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: