Grootse plannen: Renault presenteert ALASKAN Concept

Nadat Renault eerder dit jaar de Duster Oroch presenteerde, onthult het nu de ALASKAN Concept. Deze conceptauto is de volgende stap waarmee Renault nieuwe klanten wil aantrekken in de continu groeiende markt voor pick-ups.

Pick-ups zijn inmiddels goed voor ongeveer een derde van het totale aantal verkochte lichte bedrijfswagens wereldwijd. Dit biedt volgens de Fransen dus nieuwe kansen voor een  productoffensief.

De ALASKAN Concept is een opvallende studie van een-pick-up. Een voorbode van een nieuw model dat Renault wereldwijd gaat aanbieden. De pick-up combineert een laadvermogen van 1 ton met vooruitstrevende, atletische styling en voldoet daarmee aan de wensen van veeleisende zakelijk gebruikers en zelfstandigen.

2-Renault-Alaskan-ProPlus

De styling van de opvallende voorzijde bevat typische designkenmerken van Renault en zorgt voor een modern, verantwoord voorkomen in de wereld van de pick-ups dankzij zaken als:

 • een groot Renault-logo op een prominente plaats
 • de indrukwekkende motorkap met vier fraai gevormde ribben geeft de neus een krachtige uitstraling
 • een combinatie van satijnglanzende, geborstelde en gepolijste metalen delen
 • blauw-met-gele afwerkingsdetails op de buitenspiegelkappen, de remklauwen, de naafdoppen en een sleepoog aan de voorzijde versterken de uitstraling van de ALASKAN Concept
 • C-vormige koplampen inclusief kenmerkende Full-LED-verlichtingssignatuur

De ALASKAN Concept wordt aangedreven door Renaults viercilinder twin-turbodieselmotor die zich al heeft bewezen in de huidige Renault Master en over een kleine turbo voor een soepele acceleratie bij lage toerentallen, en een grotere turbo die in actie komt bij hogere toerentallen beschikt.

De in lengterichting ingebouwde motor is lichter dan gemiddeld ten opzichte van vergelijkbare motoren maar biedt wel een prima acceleratievermogen en het laagste brandstof- en CO2-verbruik in zijn klasse.

De ALASKAN Concept voldoet aan de eisen die gebruikers op drie verschillende gebieden stellen: zakelijk, vrije tijd en dagelijks gebruik.

5-Renault-Alaskan_ProPlus

Perfect geschikt voor zakelijk gebruik

 • sterk chassis voor uitstekende wegligging, een grote bodemvrijheid en rijcomfort
 • meer dan een ton laadvermogen in combinatie met vijf inzittenden plus een lange, brede laadvloer
 • laadvloer voorzien van drie gleuven in lengterichting, die voorkomen dat voorwerpen verschuiven
 • extra bergruimte aan weerszijden van de laadvloer voor het veilig opbergen van gereedschap
 • laagste brandstofverbruik in zijn klasse, indrukwekkend vermogen en prima acceleratie

Perfecte keus voor gebruik in de vrije tijd

 • ideaal voor roadtrips, voor avontuurlijk en sportief gebruik. Zijn riante laadvloer biedt voldoende ruimte om mountainbikes, de kampeeruitrusting of surfplanken mee te nemen. Er is een heel gamma aan accessoires verkrijgbaar, zoals een bescherming voor de laadvloer, afdekhoezen etc.
 • premium reiscomfort, tezamen met uitrusting en connectiviteit van het hoogste niveau
 • en last but not least: een camera in de buitenspiegel waarmee het voorbij glijdende landschap perfect te filmen is

Voor dagelijks gebruik

 • een pick-up waarmee iedereen goed voor de dag kan komen, voorzien van 21"-inch velgen
 • grote LED Pure Vision achterlichten met geborsteld en gepolijst aluminium omlijsting en afgekaderd met een C-vormig knipperlicht
 • verfijnde styling van de achterzijde, geaccentueerd door de centraal geplaatste aluminium eindpijp van de uitlaat

4-Renault-Alaskan-ProPlus

Renault heeft al laten doorschemeren dat het design van de productieversie sterk overeen zal komen met dat van de ALASKAN Concept en sowieso dezelfde afmetingen zal hebben.

Verder komt er een uitgebreid gamma van carrosserievarianten en aandrijflijnen aan, waarbij dankbaar gebruik gemaakt wordt van Renaults kennis van crossovers zoals die bij de Captur en Kadjar is opgedaan.

Deze nieuwe pick-up wordt in de eerste helft van 2016 onthuld en komt in 2017 ook op de Nederlandse markt.

1-Renault-Alaskan-ProPlus

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: