UPDATE: GT Extra | AMG SLS Black Series

Meer voor minder was het devies voor de AMG ingenieurs toen ze aan de ontwikkeling van de SLS Black Series begonnen. De Black Series heeft naast meer pk’s dus minder gewicht aan boord. In totaal is er 70 kilogram bespaard waardoor de sportwagen nog maar 1.550 kilogram weegt en ten opzichte van de SLS GT nam het vermogen met 40Pk toe tot 631Pk in totaal.

De pk gewichtsverhouding komt hiermee op 2,45 kilogram per paardekracht. Dat belooft dus wat. Dacht je overigens dat dit de sterkste SLS is dan heb je ’t mis, de SLS Coupé Electric Drive is met 552kW versus 465 voor de Black nog een tandje sterker. Vanwege het lagere gewicht is de SLS Black echter verreweg de meest dynamische “Flügeltürer” allertijden.

Dat blijkt ook wel uit de prestaties, de acceleratie van 0 tot 100 km/h neemt slechts 3,6 tellen in beslag en pas bij 315 km/h houdt het op. Geschakeld wordt er middels een zeven-traps DCT AMG Speedshift 7-versnellinggsbak met dubbele koppeling die ten opzichte van de normale SLS een centimeter lager in het chassis geplaatst is voor een nog optimalere gewichtsverdeling.

Dynamiek is het toverwoord, dus is de Black op de SLS GT3 gebaseerd en voorzien van AMG’s RIDE CONTROL Performance onderstel en carbon remschijven. Ook wordt een actieve motorsteun gemonteerd die er voor moet zorgen dat er geen onverwachte reacties aan de achterkant te verwachten zijn  vanwege het gewicht van de motor als je een keer echt op het circuit gaat knallen.

Nog dynamischer wordt het met het optionele aerodynamicapakket. Dit pakket bestaat uit een grotere carbon voorspoiler en vaste achtervleugel ter grootte van een ping-pong tafel voor extra down-force. Om het gewicht daarnaast verder te verlagen is het multimediasysteem verwijderd. Een muziekje luisteren is dus niet mogelijk, dit scheelt toch weer een kilootje of zes.

Tot zover is het allemaal goed nieuws, het slechte nieuws zou kunnen zijn dat de SLS AMG Black Series niet over een mechanisch sperdifferentieel beschikt maar over een nieuw elektronisch sperdifferentieel met korte eindoverbrenging. De vraag is natuurlijk of de elektronica in dit geval echt een mechanische component kan vervangen. Mochten we ooit een rondje in de Black rijden dan laten we dat uiteraard weten.

De SLS AMG Black is medio 2013 in de showroom te verwachten. Een prijs is op dit moment nog niet bekend. Op dit moment is de duurste SLS de GT die rond de 280.000,- euro kost. Reken voor deze versie dus op een prijs van ruim over de driehonderd duizend euro. Ik schat dat je met 350.000,- een eind gaat komen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: