GTI killer | Volkswagen presenteert Polo R WRC

De Polo GTI met 180Pk is natuurlijk al geen stakker. Toch vond Volkswagen dat het nog een trapje hoger kon en lanceert ter ere van de deelname aan het World Rally Championship (vanaf volgend jaar) de Polo R WRC.

De Polo R WRC is de snelste Polo ooit en beschikt over een 2,0-liter viercilinder motor met 220Pk en 350Nm koppel. De sprint naar de 100 km/h doet de ´WRC’ in 6,4 seconden en de topsnelheid ligt op 243 km/h. Let wel, we praten hier over een Volkswagen Polo!

Waar de Polo GTI alleen leverbaar is met een automatische DSG-versnellingsbak heeft Volkswagen nu besloten om de Polo R zelfs van een handgeschakelde 6-bak te voorzien. Hiermee moet de Polo R een echte stuurmansauto worden.

Qua uiterlijk blijven de aanpassingen daarom bescheiden, we zien een achterspoiler, speciale Volkswagen Motorsport striping en 18”-inch velgen en een dubbele uitlaat met nieuwe bumpers.

De verkoop van de Polo R start pas in September 2013 maar als je er eentje wilt hebben kun je ‘m het beste maar nu reserveren; er worden er namelijk maar 2.500 gemaakt.

Het slechte nieuws is dat de Polo R niet alleen de snelste Polo, maar ook de duurste Polo ooit is. In Duitsland gaat ‘ie bijna 34.000 euro kosten. In Nederland gaat dat dus richting de 40 of zelfs nog daarover heen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: