GTÜ presenteert eerste winterbanden test van dit jaar

Het Duitse GTÜ, een organisatie die vergelijkbaar is met onze TNO, heeft samen met de Duitse automobielclub ACE een tiental actuele winterbanden in de maat 205/55/R16 op een nieuwe Volkswagen Golf getest.

Alle geteste banden doorliepen hetzelfde testprogramma op sneeuw en een nat wegdek zonder grote verrassingen. Ook bij een noodstop vanuit 100 km/h op droog wegdek stond de Golf na maximaal 40 meter stil. In vergelijking met normale zomerbanden is dat slechts tussen de 2 en 4 meter meer.

Opmerkelijk was dat ook op een droog handling parcours de verschillen tussen een zomer- en winterband niet meer zo groot zijn als enkele jaren geleden.

Als winnaar kwam de nieuwe Nokian WR D3 uit de bus, die vooral scoorde met een goede tractie, handling en remmen op een besneeuwde ondergrond. Ook  het natte en droge parcours werden zonder een enkele noemenswaardigheid voltooid.

Tweede plaats ging naar de Continental TS 850 die vooral op een nat wegdek beter dan z’n concurrenten was. De derde en vierde plaats gingen respectievelijk naar de Goodyear Ultra Grip 9 en de Dunlop Winter Sport D4.

Alle overige resultaten vind je hieronder.

GTU Winterbanden test 2014 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: