H-CR en Kia Niro concurrent: Toyota maakt eindelijk een strakke hybride

Toyota onthulde de afgelopen week meer informatie over de nieuwe C-HR crossover “coupé” hybride die natuurlijk een grote concurrent voor de recent geïntroduceerde Kia Niro is.

Beide auto’s maken wat mij betreft een einde aan het suffe designtijdperk van de hybride dat uiteraard begon met de allereerste generatie Prius. Het exterieurdesign van de C-HR heeft volgens de Japanners een diamantachtige structuur.

In het interieur voert Toyota dit thema door en we kunnen nu voor het eerst zien hoe de binnenkant van de C-Hr is vormgegeven. De bedieningsknoppen, de deurpanelen, de speakers van het optionele JBL premium audiosysteem (8-kanaals, 576 Watt, 9 speakers) en de wijzernaalden van het overzichtelijke analoge instrumentarium hebben allemaal een stijlvolle diamantachtige vorm.

In de onderscheidende vijfdeurs coupéstyling van de C-HR benadrukt Toyota de wielkasten om het ontwerp nog meer tot uiting te laten komen. Bijzonder detail zijn de in de C-stijl weggewerkte portiergrepen. Het ontwerp oogt stoer, slank en sportief. De optionele Full LED-koplampen hebben een uniek design en verhogen de herkenbaarheid van de C-HR.

Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 18

Het interieur is opgebouwd uit verschillende lagen, ieder met zijn eigen functies en afwerkingsmateriaal. De zorgvuldig gekozen materialen en kleuren stralen harmonie en eenheid uit. Achtergrondoppervlakken zijn afgewerkt met een lederachtige finish, aanraakoppervlakken met een soepele Nappa finish en functionele elementen – zoals de transmissiehendel – met een hightech finish.

Er zijn drie interieurkleurenthema’s: Dark Grey, Black/Blue of Black/Brown. Decoratieve elementen zijn afgewerkt in de kleuren piano black of satin silver. De instrumenten en versnellingspook hebben frisse helderblauwe achtergrondverlichting.

Op de asymmetrisch vormgegeven middenconsole plaatst Toyota een iets naar de bestuurder gericht 8”-inch touchscreen met een verbeterd Human Machine Interface én Toyota’s Multi-Media 2016 navigatiesysteem met verbeterde connected diensten. Laten we 't er maar op houden dat ze goed naar het design van de BMW X4 gekeken hebben...

Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 21

Bij de 4.360 mm lange, 1.795 mm brede en 1.555 mm hoge C-HR is Toyota Safety Sense standaard. Het omvat een botspreventiesysteem (Pre-Collision System), rijstrookassistentie (Lane Departure Alert), automatische grootlichtassistent (Automatic Highbeam), voetgangersdetectie (Pedestrian Detection) en Adaptive Cruise Control. Hieraan toegevoegd is op de Aspiration de verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist) standaard.

De unieke coupéstyling van de Toyota C-HR demonstreert volgens het merk de flexibiliteit van het nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture). Het geeft ontwerpers meer vrijheid in designmogelijkheden en zorgt ook voor meer fun to drive. Grote voordelen van het TNGA-platform zijn de riante interieurruimte vóór- en achterin én de lage zitpositie waardoor de bestuurder de auto perfect aanvoelt.

Samen met het lage zwaartepunt en de multi-link achterwielophanging garandeert het stijve platform een enorme stuurprecisie. Het is een échte stuurmans-crossover, niet verwonderlijk dus dat Toyota met de C-HR deelnam aan de 24 Uur van de Nürburgring.

Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 02

Toyota voorziet de coupé-crossover in eerste instante van een hybride aandrijflijn, bekend van de nieuwe Prius. De 1,8 liter viercilinder hybride aandrijflijn heeft een gecombineerd vermogen van 90kW/122 pk, een CO2-emissie van 88 g/km en een in dit segment laag brandstofverbruik van slechts 3,7l/100 km (Europese norm).

De ‘thermische efficiency’ van het motorblok bedraagt maar liefst 40 procent, wat ongekend hoog is voor een benzinemotor. De hybride componenten zijn compacter en lichter, waardoor Toyota het zwaartepunt van de auto nog verder heeft kunnen verlagen.

Ook levert Toyota een krachtige 1,2 liter viercilinder turbomotor met 85 kW/116 pk en 185 Nm trekkracht. Deze motor is leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een CVT-automaat, heeft een CO2-emissie van 134 g/km en verbruikt gemiddeld 5,7l/100 km (Europese norm). De uitvoering met CVT-automaat is leverbaar met voorwielaandrijving of All Wheel Drive.

De verkoop van de Toyota C-HR start in ons land in september en de levering start eind 2016. Toyota verwacht van de C-HR in Europa op jaarbasis meer dan 100.000 exemplaren te verkopen. De C-HR is gepositioneerd tussen de Auris en RAV4.

Prijstechnisch betekent dat een prijs die precies rond de eerder genoemde Kia Niro uit zal komen. Toeval? Nee natuurlijk niet.

Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 07 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 01 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 04 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 05 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 06 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 15 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 16 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 13 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 10 Toyota C-HR hybride turbo SUV MPV 2017 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: