Halo 4 Mercedes | G-klasse Ener-G-Force 2025

Fervente Xbox360 gamers kennen gegarandeerd de Warthog uit de Halo reeks, het voertuig waarin de Master Chief zich af en toe kan voortbewegen.

Mercedes heeft nu ook haar eigen Warthog, want in het kader van de Los Angeles Design Challenge werd de Ener-G-Force concept ontwikkeld. Een visie op hoe de G-klasse er in 2025 uit zou kunnen zien. Wat mij betreft is dit meteen het voertuig voor de Master Chief als deze zich op stand wil verplaatsen.

Er zijn overigens twee uitvoeringen van deze Ener-G-Force. Een “Highway Patrol Vehicle 2025”, oftewel een surveillanceauto voor de politie en een “normale” burgeruitvoering.

De Ener-G-Force beschikt over vier elektromotoren die in de wielnaaf van ieder wiel zorgen voor de aandrijving. Als brandstof wordt waterstof gebruikt. Tanks op het dak worden gevuld met gerecycled water. Dit water wordt vervolgens naar een hydro-tech converter geleid die weer de elektriciteit opwekt die nodig is om de elektromotoren in de wielen aan te drijven. Overtollige energie wordt trouwens in de dorpels opgeslagen. Volgens Mercedes bedraagt de actieradius ongeveer 800 kilometer.

Of deze visie op de G-klasse ook daadwerkelijk in productie gaat weten we in 2025….

Respect Copyright!
%d bloggers like this: