Hamilton wint Grote Prijs van Hongarije, doet goede zaken in stand om WK

Liet Lewis Hamilton voor de start van de Grote Prijs van Boedapest nog weten een wonder nodig te hebben om te winnen, nu kunnen we wel stellen dat dat wonder gekomen is.

Misschien was het de vakantie samen met Niki Lauda op Ibiza afgelopen week, misschien was het de hoge temperatuur in Boedapast (+34C) die Hamilton de overwinning bezorgde, feit is dat de Brit zojuist als eerste de finishlijn gepasseerd is.

Met zijn 3-stops strategie bleef Hamilton uiteindelijk Kimi Räikkönen, die een twee-stopper reed, en Sebastian Vettel voor. Opnieuw geen overwinning voor de Duitser dus, die overigens ook 3 keer de pits aanstuurde.

Räikkönen stopte overigens onmiddellijk na het passeren van de finishlijn om nog net de minimale voorgeschreven hoeveelheid brandstof in z'n tank te hebben.

Mercedes AMG Petronas Hamilton Hongarije F1 Formule1 3

Kort voor het einde probeerde Vettel nog wel om Räikkönen in te halen, maar moest zelf oppassen voor Webber die vierde werd. Alonso werd vijfde, Rosberg finishte niet dankzij schade aan de motor.

Een sleutelrol in de overwinning van Hamilton speelde echter Jenson Button. Hij hield Vettel twee maal op na z’n pitstops waardoor Hamilton net voldoende afstand kon nemen. Met zijn vierde zege op de Hungaroring evenaarde Hamilton tegelijkertijd recordwinnaar Michael Schumacher.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: