Hardnekkig gerucht: 14% bijtelling verdwijnt

Het belastingvoordeel voor zuinige lease-auto's verdwijnt in zijn huidige vorm volgens de NOS. Op 1 Januari 2016 wordt de 14-procent-bijtelling afgeschaft en vervangen door een soberder regeling. Meerdere bronnen melden dat daar afspraken over zijn gemaakt.

De bijtelling is een percentage van de waarde van de lease-auto, dat wordt opgeteld bij het salaris waar belasting over wordt betaald. Op deze manier betalen automobilisten voor het voordeel dat ze genieten door privégebruik van de auto.

Groener

De 14-procent-categorie werd door de overheid ingesteld om mensen te stimuleren 'groenere' auto's te kiezen. Het leidde de afgelopen jaren tot een run op auto's met een -op papier- lage CO2-uitstoot. Voor modellen met een bijtelling van 20 of 25 procent is amper nog belangstelling. De overheid loopt daardoor veel belastinggeld mis.

Het kabinet zet nu het mes in de belastingvoordelen. De details van het versoberingspakket worden rond Prinsjesdag bekendgemaakt. Omdat veel lease-contracten meerdere jaren lopen zal de schatkist niet meteen volledig profiteren van de maatregel.

Skoda Octavia Combi Hatchback blauw zilver wit 14 procent Greenline 2014 10

Test

In mei bleek uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer dat het subsidiëren van milieuvriendelijke auto's sinds 2007 vijf miljard euro heeft gekost. Volgens de rekenkamer is de CO2-besparing bovendien veel minder dan verwacht.

De test waaruit blijkt hoeveel CO2-uitstoot een auto heeft, is verouderd en makkelijk te beïnvloeden door de autofabrikanten. Ze plakken bijvoorbeeld roosters af en monteren speciale banden, waardoor de auto zuiniger uit de test komt dan hij in dagelijks gebruik is. Er komt een nieuwe Europese testcyclus, maar die is pas over enkele jaren klaar.

Volvo V40 D4 14 procent bijtelling i-Art blauw 2014 07

Bovenstaande is natuurlijk de doodsteek voor de leasemarkt. Cijfers van de Vereniging Auto van de Zaak tonen namelijk aan dat 39% van de berijders af ziet van de leaseauto als het bijtellingspercentage hoger is dan 22%. Als de bijtelling 25% of hoger wordt, ziet zelfs 76% van de berijders af van de leaseauto. Bij een bijtelling van 30% of hoger blijft er geen leaseauto meer over.

Martin Huisman, voorzitter Vereniging Auto Van De Zaak, verbaast zich niet over deze cijfers. "De condities voor het rijden in een zakelijke auto zijn anno 2014 substantieel anders dan vijf jaar geleden. Autoregelingen zijn versoberd en berijders betalen veel vaker een eigen bijdrage.

De hoogte van de bijtelling is cruciaal voor een berijder. Het gaat om honderden euro's netto salaris per maand. Natuurlijk maken berijders dan afwegingen tussen de auto van de zaak of het rijden in de eigen auto.

Het afschaffen van de lage bijtellingscategorieën raakt 70% van de berijders direct in de portemonnee. Daarnaast is alle stimulering voor het rijden in een CO2-zuinige auto weg, met alle gevolgen van dien. We gaan tien jaar terug in de tijd als we niet oppassen."

Bronnen: VAVDZ, NOS

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: