Heeft Volkswagen problemen met de productie van de Golf 8?

Naar verluidt heeft Volkswagen grote problemen om op tijd met de productie van de nieuwe Golf 8 te starten. Duitse media melden dat het daarom goed mogelijk is dat dit jaar slechts 10.000 nieuwe Golfjes hun weg naar een eigenaar weten te vinden in plaats van de beoogde minimaal 80.000 stuks.

Insiders schatten dat de dit grote gevolgen heeft voor de winst van het VAG-concern die, in het ergste geval, zo’n 400 miljoen euro lager uit zou kunnen vallen dan wanneer alles gewoon op schema zou liggen.

Een vertraging in de aanloop naar de nieuwe Golf zou ook betekenen dat Volkswagen het huidige model langer zou moeten produceren en verkopen, zo gaat het nieuwsmagazine verder. Dit kan echter nogal problematisch worden omdat de volgende aanscherping van de uitlaatgasregelgeving al voor komende september op de agenda staat.

De populaire 1.5 TSI benzinemotor, die in elke vierde verkochte Golf wordt gemonteerd, heeft echter nog niet de broodnodige certificering daarvoor. Intern bestaat dan ook de vrees dat er minder auto's zullen worden verkocht dan gepland en dat er hogere distributiekosten zullen moeten worden gemaakt.

Uiteraard was niemand bij Volkswagen bereid om hier commentaar op te geven. Nog even geduld en dan weten we vanzelf hoe de zaken er echt voor staan.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: