Helaas niet voor ons land: Porsche Panamera Edition

Om de verkopen van de Panamera naar nog grotere hoogten te stuwen lanceert Porsche een actiemodel onder de naam Edition. De Duitsers brengen het model in eerste instantie uit op de Chinese markt, aangezien bijna de helft van alle verkochte Panamera’s aldaar verkocht wordt.

Maar ook in de Verenigde Staten en Europa is deze Panamera variant te bestellen. Behalve in ons land dan, want hier wordt ‘ie niet leverbaar aldus Porsche.

Porsche Panamera Edition zwart 2016 01

De Edition is leverbaar als normale Panamera voorzien van 310Pk, de Panamera 4 (310Pk sterk & vierwielaandrijving) en als Panamera Diesel met onder de kap exact 300Pk.

In Europa kenmerkt de uitvoering zich door hoogglans zwarte raamlijsten en deurgrepen en standaard 19”-inch Turbo II velgen. Binnenin is het leer van wat extra koeien gebruikt, plaatst Porsche vloermatten met Edition-belettering en installeert het merk een 7”-inch touchscreen inclusief een 585 Watt Bose-geluidsinstallatie met veertien speakers.

De Chinese koper kan dan weer rekenen op speciale comfortstoelen en elektrisch bedienbare zonnewering voor de achterruiten, terwijl kopers in de Verenigde Staten comfortstoelen met meer verstelmogelijkheden en stoelverwarmingsfunctie af fabriek geleverd krijgen

De Panamera Edition is te bestellen vanaf Juni, maar dat is niet belangrijk want je kunt ‘m hier toch niet kopen.

Porsche Panamera Edition zwart 2016 04 Porsche Panamera Edition zwart 2016 03

Leave a reply

%d bloggers like this: