Helaas: Wiesmann sluit toch definitief de deuren

Toen we eind vorig jaar berichtten dat Wiesmann een investeerder had gevonden, dachten we allemaal dat het wel goed zou komen met de sympathieke sportwagenbouwer uit Dülmen.

Helaas lijkt het er op dat het nu toch definitief over en uit is, want inmiddels is de fabriek zonder al teveel ophef gesloten en zijn alle 125 werknemers, op zes na, naar huis gestuurd. Het beloofde geld van de nieuwe investeerder is er dus kennelijk nooit gekomen.

Wiesmann MF5 roadster bruin

Wiesmann werd in 1988 door de broers Friedhelm en Martin Wiesmann opgericht en het bedrijf kwam in 2009 tijdens het begin van de crisis in de problemen door veel investeringen en hoge operationele kosten terwijl de inkomsten vanwege die crisis maar niet kwamen. Zo werd onder andere voor miljoenen geïnvesteerd in een nieuwe fabriekshal en in de ontwikkeling van nieuwe modellen die er nooit kwamen.

Daarbij werd uiteraard ook gebruik gemaakt van de diensten van toeleveranciers die hun rekeningen niet betaald zagen worden en dus uiteindelijk niets anders konden doen dan het faillissement van het bedrijf aanvragen.

Tot de sluiting produceerde Wiesmann overigens nog alleen de MF4 en MF5. De MF3 was al langer uit productie en zou vervangen worden door een goedkopere nieuwe versie die rond de 100.000,- euro zou moeten kosten. Die zou het bedrijf er weer bovenop hebben moeten helpen aangezien een MF4 of 5 niet voor minder dan 150.000,- euro op de oprit staat, mede te danken aan de 350 uur handwerk die nodig is voor de fabricage van één van deze modellen.

In totaal heeft Wiesmann slechts 1.700 auto’s geproduceerd en als je nog op zoek wil naar een toekomstige klassieker moet je nu je slag slaan. De verwachting is dat de prijzen van gebruikte Wiesmann’s rap zullen stijgen. 

Geïnteresseerden voor een overname kunnen zich echter nog melden, maar veel interesse daarvoor wordt op dit moment niet verwacht.

Wiesmann GT MF4-CS 1

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: