Henrik Fisker neemt Aston Martin Vanquish onder handen

Henrik Fisker stond aan de wieg van het huidige Aston Martin en gaf ons auto’s als de V8 Vantage, de DB9 en niet te vergeten de BMW Z8. Na een mislukt avontuur met z’n eigen automerk (iets met Karma enzo) is de Deense ontwerper terug bij z’n roots en nam opnieuw een Aston onder handen.

Dit keer in de vorm van een V12 Vanquish die voortaan als Galpin Thunderbolt door het leven gaat. Dat is overigens al de tweede creatie die de Deen voor het nog jonge Amerikaans Galpin ontwierp.

Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 02

De eerste creatie was de Rocket, die gebaseerd is op de nieuwe Ford Mustang maar dan over ruim 700Pk beschikt. De Thunderbolt is gebaseerd op de V12 Vanquish, maar het blijft alleen bij uiterlijk vertoon. Onder de kap is alles bij het oude gebleven en daar doet dus de bekende 6,0-liter V12 dienst die er 573Pk uitperst.

De uiterlijke aanpassingen beperken zich niet alleen tot de koplampen en achterlichten, andere bumpers en een aangepaste motorkap want zelfs aan de daklijn werd gesleuteld.

Binnenin is een weide van leder te vinden die afkomstig is van de Italiaanse meubelproducent Natuzzi. Die zorgden ook voor de champagnehouder met twee flessen Moet en Chandon en een Skeleton-uurwerk in het dashboard.

Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 10

In dat dashboard is overigens een 11,6”-inch curved scherm van Panasonic te vinden, volgens Fisker zelf een prototype dat we voorlopig nog niet in een auto gaan zien.

Naar verluidt wordt een productie van enkele exemplaren overwogen. Slechts een handjevol om de exclusiviteit te garanderen en met de voorkant zoals op de foto met het rode exemplaar te zien is. Het Panasonic scherm zal op deze versie niet aanwezig zijn, want dat is dus nog een prototype en waarschijnlijk al lang aan een andere fabrikant (hallo nieuwe Mercedes E-klasse?) als primeur vergeven.

Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 07 Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 06 Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 02 Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 01 Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 04 Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 09 Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 08 Aston Martin Henrik Fisker Vanquish Galpin Thunderbolt 11

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: