Herinneringen uit vervlogen tijden: Volkswagen Beetle GSR

Dertig jaar geleden was de Kever 1303S de stoerste kever die je kon kopen. Volkswagen probeert deze tijden te doen herleven en introduceert vandaag de Beetle GSR.

De Beetle GSR is uitgevoerd in hetzelfde kleurenschema als de 1303S. Dit betekent dus een geel gelakte carrosserie met zwarte accenten. Verder is de GSR gebaseerd op de Beetle R-line van tegenwoordig, je ziet daarom veel van de bekende R-line zaken terug zoals de velgen, sportstoelen met gele stiksels en het afgevlakte stuur.

Beetle GSR 4

Daarop trouwens een plaquette met het productienummer want er worden er maar 3.500 van gemaakt. Hiervan gaan er overigens 1.750 naar de VS. Of de Beetle GSR ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Beetle GSR 1

Onder de kap van de Beetle GSR ligt de bekende 2,0-liter TSI, deze keer met 210Pk en een koppel van 280Nm. De GSR accelereert hiermee in 7,3 seconden naar de 100 km/h en gaat desgewenst door tot 229 km/h. Als verbruik geeft Volkswagen 7,3 liter per 100 kilometer op voor de versie met handgeschakelde 6-bak. Een DSG-automaat is tegen meerprijs verkrijgbaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: