Het beste uit de Euro-NCAP crashtests van afgelopen jaar

Ieder jaar maakt de Euro NCAP-Organisatie de modellen bekend die tijdens de diverse testen de beste resultaten behaald hebben.

Het afgelopen jaar maakten 33 modellen in zeven verschillende categorieën kennis met blokken beton en andere obstakels. Daarbij werd er gekeken naar passieve veiligheid, voetgangerveiligheid en ook assistentiesystemen.

Renault Zoe Euro-NCAP-Crashtest 2013

Absoluut het beste resultaat behaalde, tot ieders verrassing, de Qoros 3 limousine die bewijst dat Chinezen hard op weg zijn om het de Duitsers moeilijk te maken. De uiteindelijke score van vijf sterren kwam tot stand dankzij een veiligheid van 95% voor volwassenen, 87% voor kinderen, 77% voor voetgangers en 81% voor de assistentiesystemen.

Verder deden de Renault Zoe, Lexus IS 300h en Kia Carens goede zaken. Zij werden winnaar in hun categorie met allemaal vijf sterren. Met vier sterren kwamen de BMW i3 en de Volkswagen T5 er wat magertjes van af.

Slechtste was de Nissan Evalia die nergens boven de 81% wist te scoren en slechts drie sterren kreeg. Hieronder de winnaars in hun betreffende categorie:

  • Renault ZOE, categorie Supermini
  • Qoros 3, categorie Small Family
  • Lexus IS 300h, categorie Large Family
  • Kia Carens & Ford Tourneo Connect, categorie Small MPV
  • Jeep Cherokee, categorie Small Off-road 4X4
  • Maserati Ghibli, categorie Executive

Lexus IS 300h NCAP-Crashtest 2013

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: