Het gaat de goede kant op met Opel, 41% verkoop plus, 350 ingenieurs gezocht

Het lijkt weer een beetje de goede kant op te gaan met Opel. Afgelopen week werden de verkoopcijfers van Juli bekend en met een plus van 41% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar doet Opel het helemaal niet slecht.

Ook Europees gaat het steeds beter, want op de zo belangrijke thuismarkt bij onze Oosterburen werd ook een plus van 11% genoteerd, terwijl de groei algemeen daar slechts 2,1% bedroeg.

Opel zag met deze groei kans het marktaandeel te stabiliseren tot 7,3%, mede dankzij de goedlopende ADAM en Mokka. Met de zojuist geïntroduceerde SIDI generatie, de Cascada en de nieuwe Insignia gloort er weer een beetje hoop aan de horizon voor het merk met de bliksemschicht.

2013 Opel Cascada SIDI 03

Mede om die reden maakte Opel deze week bekend 350 extra ingenieurs te gaan werven voor het International Technical Development Center (ITDC) in Rüsselsheim en daarnaast is  ook het Engineering Center in Turijn op zoek naar 50 nieuwe ingenieurs. Het ITDC in Rüsselsheim zal ingenieurs werven voor zowel voertuig- als motor-engineering.

Opel Insignia Sedan Hatchback Sportstourer SIDI CDTI Ecoflex groen 2013 01

De werving gaat gepaard met de investering van 230 miljoen euro die moederconcern General Motors al in April 2013 aankondigde. Deze investering zal gebruikt worden voor de bouw van nieuwe testinstallaties voor het Europese ontwikkelingscentrum in Rüsselsheim en voor de testterreinen in Dudenhofen.

De oude motorapparatuur zal vervangen worden door nieuwe dynamometers voor motoren en versnellingsbakken, zodat de volgende generatie motoren voor 2020 en later ontwikkeld kunnen worden. Dit zal voor Opel/Vauxhall essentieel zijn voor de ontwikkeling van nieuwe generaties motoren en voor de naleving van Europese en wereldwijde emissienormen.

Opel en GM investeren zwaar in de toekomst van Opel/Vauxhall. Zo is al vier miljard euro gereserveerd voor de lancering van 23 nieuwe modellen en 13 nieuwe motoren tot en met 2016.

Opel Insignia 2014 2013 Brons Bruin Country Tourer 4x4 SIDI 02

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: