Het laatste Volkswagen Golf 7 nieuwtje uit Genève: de TGI BlueMotion

Na de GTI, GTD, Variant, Variant R-Line Concept en R-Line is de Golf TGI BlueMotion het laatste nieuwtje van Volkswagen binnen het Golf Gamma.

Met de nieuwe Golf TGI Bluemotion presenteert Volkswagen een Golf versie op aardgas die onder andere de concurrentie met de Audi A3 Sportback G-Tron, Mercedes B-klasse en Fiat Panda op aardgas aan moet gaan.

De Golf TGI BlueMotion beschikt over een 1,4-liter Bi-Fuel motor met 110Pk en 200Nm trekkracht. Deze TFSI is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en voorzien van twee aardgas tanks die samen een capaciteit van 15 kilogram hebben.

Met een verbruik van slechts 3,4 kilogram per 100 kilometer bedraagt de actieradius op gas volgens Volkswagen 420 kilometer. Hiermee komt de TGI 20 kilometer verder dan bijvoorbeeld de A3.

Automobilsalon Genf 2013

Naast de aardgasvoorraad kan er ook nog voor 50 liter aan benzine in de tank meegenomen worden. Hiermee krijgt de Golf TGI BlueMotion een totale actieradius van ruim 1.350 kilometer. Dat is zelfs nog richting de 1.400 kilometer te krijgen met de optionele 7-traps DSG. De acceleratie naar de 100 km/h doet de TGI in 10,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 194 km/h.

Op dit moment wordt ‘ie ingeschaald als 14%’s bijteller, maar de importeur is al volop in Den Haag aan het lobbyen om ‘m in de klasse met 7% bijtelling te krijgen. De Volkswagen Golf TGI BlueMotion staat als hatchback in de zomer van 2013 bij de dealer en de Variant versie volgt in de herfst. De prijzen worden bekend gemaakt.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: