Het sneeuwt in Nederland | Drukste ochtendspits ooit!

Ondanks de massaal aangeschafte winterbanden, waarschuwingen van het KNMI en de ANWB was het vanmorgen toch weer raak, Nederland beleefde de drukste ochtendspits ooit.

Het oude record dateerde van 8 Februari 1999, toen er ruim 975 kilometer file  in de ochtendspits stond. Ja, ook toen was de oorzaak sneeuw. Meters sneeuw? Nee, een paar centimeter. Een paar centimeter sneeuw is dus in staat om een land dat pretendeert “innovatief” te zijn compleet lam te leggen. Ja, dat lees je goed want over de NS en haar super winterdienstregeling hebben we het dan nog niet eens gehad.

Dit record gaat dan ook de boeken in als de allereerste ochtendspits waar meer dan 1000 kilometer file op de Nederlandse wegen stond. Vooral rond Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch stond het verkeer muurvast. 30 kilometer in 2 richtingen, horizontaal, verticaal en diagonaal was geen uitzondering als je Twitter en Facebook moet geloven.

Inmiddels zijn de files redelijk opgelost maar de ANWB geeft aan dat het zomaar zou kunnen dat de ochtendspits naadloos in de avondspits over gaat.

Bovenstaande is helaas geen sprookje maar keiharde realiteit. Hoe kan het toch dat we bij het minste of geringste sneeuwbuitje massaal niet meer kunnen rijden?

Dit land heeft dringend behoefte aan betere chauffeurs en bestuurders. Dus luister in het vervolg naar de ANWB en het KNMI en ga niet de weg op als je niet over de nodige vaardigheden en uitrusting beschikt om in deze omstandigheden te rijden. Wacht totdat de ellende een beetje voorbij is, pak je auto en ga lekker driften op een besneeuwde parkeerplaats om fatsoenlijk te leren rijden.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: