Het verhaal en geschiedenis van de Opel Astra Sports Tourer

Ruim 24 miljoen verkochte Opels Kadett en Opels Astra is een indrukwekkend cijfer en een opmerkelijke prestatie. Alle compacte Opels die tot nu toe gefabriceerd werden, zouden achter elkaar een rij van maar liefst 100.000 kilometer lang vormen, of tweeënhalf keer de omtrek van de aarde. De compacte modellen van Opel hebben automobiliteit voor het grote publiek bereikbaar gemaakt.

De nieuwste modellen brachten technologieën en innovaties uit hogere segmenten naar het C-segment, zoals de verlichtingstechnologie AFL+ in de Astra J en IntelliLux LED-koplampen in de nieuwe Astra.

Nu begint Opel aan een nieuw hoofdstuk en bouwt daarbij verder op de gedachte dat innovaties uit hogere klassen voor iedereen bereikbaar moeten zijn. De laatste generatie Astra Sports Tourer is gebaseerd op een nieuwe, vederlichte carrosserie.

Maar het verhaal begon allemaal met de Kadett Caravan. In 1963 introduceerde Opel zijn eerste compacte stationwagon en die werd al snel marktleider in zijn segment. Sindsdien is een stationwagon-variant een optie voor elke nieuwe generatie van de Kadett en de Astra. De Astra H (2004-2010) was het laatste model waarvan de stationwagon-versie ‘Caravan’ heette. Stationwagons waren intussen uitgegroeid van werkpaard tot lifestyle-model.

Kadett A tot Astra K – een succesverhaal van tien generaties:

1963-1965: Opel Kadett A – Het economische mirakel

Een grote kofferbak en heel wat ruimte voor zes personen dankzij een derde zitrij, plus een nieuwe pittige motor en lage onderhoudskosten waren het succesrecept van de Kadett A. Opel bouwde er zowat 650.000 exemplaren van tot 1965.

Het model had zakelijke en moderne contouren. De taillelijn was laag, de panoramische ruiten zorgden voor een goed uitzicht en een sierstrip langs de zijkant benadrukte de langgerekte vorm. De voorspatborden liepen spits over in de koplampen. De passagiersruimte maakte grote indruk op gebruikers van de toenmalige compacte auto’s.

De kofferbak was een echte bagageruimte en de dop van de brandstoftank zat aan de buitenkant! “Opel Kadett, afgekort als O.K.”, schreef het reclameteam van Opel, dat het niet kon laten een steek onder water te geven aan hun concurrenten in Wolfsburg. “De bagageruimte ruikt nooit naar benzine”, voegde het er met een knipoog aan toe.

Ook met zijn moderne, watergekoelde motor voorin was de Kadett de Kever een stap voor wat design betreft. De viercilindermotor van 993 cm3 leverde 29 kW (40 pk).

Opel Astra Kadett Sports Tourer Caravan 07

1965-1973: Opel Kadett B Caravan – ‘Das Auto’

Wie A zegt, moet B zeggen en in 1965 verving een nieuwe reeks het eerste model. De nieuwe versie was meer dan vier meter lang en dus een stuk groter dan zijn voorganger. De Caravan met zijn 1,57 meter lange laadruimte was meteen vanaf de introductie van de Kadett B verkrijgbaar. De auto was niet alleen langer, maar ook krachtiger. De ingenieurs van Opel hadden de boring van de viercilindermotor 3 mm vergroot. De basismotor van 1.078 cm³ ontwikkelde 33 kW (45 pk). Ook een 1.1 S-motor met een hogere compressie en 40 kW (55 pk) was leverbaar.

De Kadett veroverde de markt bliksemsnel, met meer dan 2,6 miljoen geproduceerde exemplaren tussen september 1965 en juli 1973. Het succes bleef niet beperkt tot zijn geboorteland. In 1966 bedroeg de export 50 procent en kozen klanten uit 120 landen voor de Kadett.

1973-1979: Opel Kadett C Caravan – De atleet

De Kadett C had diverse gezichten: modieuze gezinsauto, chique stationwagon met een praktische achterklep, competitieve sportcoupé in rallykleuren (GT/E). In totaal zijn 1,7 miljoen exemplaren gemaakt tussen 1973 en 1979. De Kadett C met achterwielaandrijving maakte zijn debuut in augustus 1973. De carrosserie had heldere lijnen en de nieuwe vooras kreeg dubbele draagarmen.

Enkele van de meest kenmerkende designelementen waren de vlakke radiatorgrille, de motorkap met de typische vouw van Opel en de voorspoiler. “De Kadett rijdt niet alleen bijzonder goed, maar is ook zorgvuldig ontworpen en perfect uitgevoerd. Hij vereist weinig onderhoud, is gemakkelijk te repareren en zuinig om mee te rijden”, schreven de testdeskundigen van Auto Motor und Sport vol lof in het nummer 20/73.

Opel Astra Kadett Sports Tourer Caravan 07

1979-1984: Opel Kadett D Caravan – De auto met voorwielaandrijving

De vierde generatie van de naoorlogse Kadett luidde een nieuw tijdperk in voor Opel in de compacte klasse. Op de IAA van 1979 debuteerde Opels eerste model met voorwielaandrijving als de modern ogende Kadett D. De 4,20 meter lange nieuwkomer was amper langer dan zijn voorganger, maar bood beduidend meer ruimte dan veel van zijn concurrenten.

Niet alleen de voorwielaandrijving en het onderstel met een torsieas achter braken met de traditie, de Kadett kreeg ook een nieuwe 1,3-liter OHC-motor van 44 of 55 kW (60 of 75 pk). Buiten de ruime Caravan met een laadvolume van 1.425 liter bood Opel uitsluitend hatchbacks aan.

Technische wijzigingen waren een strakker en lager onderstel, nieuwe stuurdempers en geventileerde schijfremmen voor. In totaal zijn tussen 1979 en 1984 2,1 miljoen exemplaren van de Kadett D geproduceerd.

1984-1991: Opel Kadett E Caravan – Wereldkampioen aerodynamica

De tweede Kadett met voorwielaandrijving werd geproduceerd van 1984 tot 1991. Hij sleepte meteen de titel ‘Auto van het Jaar 1984’ in de wacht en was een geboren winnaar. Met een totaal van 3.779.289 exemplaren was het de best verkochte Opel tot dan toe en een echte wereldkampioen in aerodynamica.

Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,39 was de Kadett D al de beste in zijn klasse, maar hij verbleekte in vergelijking met zijn opvolger. Na 1.200 uur testwerk in de windtunnel haalde de vijfdeursversie van de Kadett E uiteindelijk een sensationele coëfficiënt van 0,32.

Al na enkele maanden schoot de verkoop omhoog en begon opnieuw een succesverhaal, met alleen al in 1987 625.000 verkopen voor de Kadett E in Europa. Tegen die tijd had de stationwagen reeds de top van zijn klasse bereikt. In hetzelfde jaar  begonnen twee Kadett E Caravans met een 40 kW (54 pk) sterke dieselmotor aan een 30.000 kilometer lange rit van Alaska naar Vuurland. Beide auto’s voltooiden de trip.

Opel Astra Kadett Sports Tourer Caravan 09

1991-1997: Opel Astra F Caravan – De bestseller

Tussen 1991 en 1997 werden zo’n 4,13 miljoen Astra’s F gebouwd. Het is daarmee het bestverkochte Opel-model ooit. De ontwikkelaars focusten op een modern design met meer binnenruimte, meer comfort en milieubewustzijn. De opvolger van de Kadett E nam de naam van het Britse zustermodel over (al sinds 1980 werd de vierde generatie van de Kadett in het Verenigd Koninkrijk verkocht als Vauxhall Astra).

De Caravan was meteen vanaf de introductie van de Astra F populair. Opel lanceerde ook een veiligheidsoffensief. Alle Astra’s waren uitgerust met actieve gordelspanners voor de voorstoelen, in hoogte verstelbare gordels en zittingen, evenals zijdelingse bescherming met dubbele stalen buisverstevigingen in alle portieren. Voor het eerst hadden alle motoren een katalysator.

1998-2004: Opel Astra G Caravan – De veelzijdige auto

In de lente van 1998 werd de Astra meteen als drie- en vijfdeurs hatchback en als stationwagon aangeboden. Het vooruitstrevende design, het dynamische onderstel, de moderne aandrijftechniek, evenals de bijna tweemaal zo grote torsiebestendigheid en buigvastheid waren maar enkele van de kenmerken van de gloednieuwe Opel Astra.

De volledig gegalvaniseerde carrosserie van het nieuwe model speelde een doorslaggevende rol in zijn uitstekende waardevastheid. De actieve veiligheid steeg met 30 procent dankzij de lichtopbrengst van H7-halogeenkoplampen en het volledig vernieuwde Dynamic Safety-onderstel (DSA).

Dat combineerde comfort met een soepel en veilig rijgedrag, zelfs wanneer de auto volgeladen was. De wielbasis was zo'n elf centimeter langer, zodat de passagiers meer plaats en vooral meer knieruimte achterin hadden, terwijl de kofferbak een inhoud had van maximaal 1.500 liter.

Opel Astra Kadett Sports Tourer Caravan 10

2004-2010: Opel Astra H Caravan – De winnaar

Met een aanbod van twaalf motoren van 66 tot 176 kW (90 tot 240 pk, de laatste voor de OPC-versie) en zeven carrosserievarianten bood de Astra H buitengewoon veel keuze. Er werden dan ook meer dan 2,7 miljoen exemplaren verkocht. Toen hij werd gelanceerd in maart 2004 pronkte de Opel Astra van de derde generatie met een vooruitstrevend design, een geweldige rijdynamiek en heel wat technische innovaties.

Hij won meteen talrijke vergelijkende tests in gespecialiseerde tijdschriften. Enkele technische hoogtepunten van de Astra waren het adaptieve IDS Plus-onderstel met elektronische Continuous Damping Control (CDC), die verder alleen in de luxeklasse en in exclusieve sportauto’s voorkwam, evenals het adaptieve koplampsysteem AFL met dynamische bochtverlichting. De Astra was ook bijzonder veilig. Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) gaf de Astra de hoogste score van vijf sterren voor de bescherming van volwassen passagiers.

Opel Astra Kadett Sports Tourer Caravan 12

2010 – 2015: Opel Astra J Sports Tourer – Het designerpronkstuk

De dynamsiche Opel Astra Sports Tourer werd een jaar na de vijfdeursversie geïntroduceerd en was het eerste model dat de naam Sports Tourer draagt. De Astra J belichaamt niet alleen de nieuwe designfilosofie van het merk, maar staat ook de bestuurders bij met een reeks technologieën die reeds een belangrijke bijdrage leverden aan het succes van de Opel Insignia.

Opel Eye herkent verkeersborden en informeert de bestuurder over snelheidsbeperkingen en inhaalverboden. Het systeem waarschuwt de bestuurder ook wanneer hij zijn rijstrook dreigt te verlaten. Het intelligente koplampsysteem AFL+ (Adaptive Forward Lighting) kan de bochten goed verlichten en indien nodig zelfs automatisch de lichten dimmen of overschakelen op groot licht.

Met een onderstel dat kan worden uitgerust met de adaptieve FlexRide-technologie, komen de dynamische talenten van de Astra Sports Tourer volledig tot ontplooiing. Bestuurders van de Astra profiteren ook van de nieuwe generatie voorstoelen, die werden ontwikkeld op basis van de laatste bevindingen op het vlak van veiligheidsergonomie. Zij kregen het kwaliteitslabel van de onafhankelijke medische rugdeskundigen van de organisatie AGR (Aktion Gesunder Rücken).

Opel Astra Corsa Insignia Zafira CNG LPG 01

Vanaf 2016: Opel Astra K Sports Tourer – De enorme stap voorwaarts

Tot 190 kilo lichter, beduidend ruimer - ondanks dat de buitenmaten nagenoeg gelijk zijn aan die van zijn voorganger - en efficiënter dankzij motoren van de nieuwste generatie: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer is een enorme stap voorwaarts in de ontwikkeling. Hij beleefde in september 2015 zijn wereldpremière op de IAA van Frankfurt. De nieuwe Astra Sports Tourer staat sinds april bij de Opel-dealers. De nieuwe Astra met de 1.0 Turbo benzinemotor is verkrijgbaar vanaf € 22.295,- en is een ongekend success.

Meer dan een halve eeuw na de eerste Kadett met een 1,0-liter motor heeft de nieuwe Astra dus weer een krachtbron met dezelfde cilinderinhoud. Hij is nu echter tweemaal zo krachtig met drie cilinders en een vermogen van 77 kW (105 pk), dankzij de directe brandstofinspuiting en turbotechniek. Met deze motor is de nieuwe Astra het schoonste en zuinigste benzinemodel in het C-segment en kwalificeert daarmee ook voor 21% bijtelling bij zakelijk gebruik. (Brandstofverbruik gemiddeld 4.3-4.5 l/100 km, CO2-uitstoot 100-103 gr/km)

In de voetsporen van zijn voorganger onderscheidt de nieuwe Astra Sports Tourer zich ook met zijn bekroonde verlichtingstechnologie. Het is de eerste in zijn klasse met optioneel de adaptieve, integrale LED Matrix-technologie IntelliLux LED, dat tot nog toe was voorbehouden aan luxemodellen uit hogere klassen.

Verder zijn er rijhulpsystemen van de nieuwe generatie, zoals de verkeersbordassistent (Traffic Sign Assist), de rijstrookassistent (Lane Keep Assist met Lane Departure Warning), de adaptieve afstandindicator (Following Distance Indication) en een systeem dat frontale aanrijdingen helpt voorkomen (Forward Collision Alert) met remfunctie bij een dreigende botsing (Collision Imminent Braking).

Bovendien levert de nieuwe Astra K alle comfort, met nieuw ontworpen ergonomische voorstoelen, goedgekeurd door de organisatie AGR (Action Gesunder Rücken). Deze stoelen kunnen zelfs worden uitgerust met ventilatie- en massagefuncties.

Reden genoeg dus om de nieuwe Opel Astra de titel Car of the Year mee te geven.

Opel Astra Kadett Sports Tourer Caravan 03 Opel Astra Kadett Sports Tourer Caravan 04 Opel Astra Kadett Sports Tourer Caravan 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: