Het verkeer in ons land wordt een hel met eeuwig durend spitsuur

We staan volgend jaar weer langer in de file. Niet alleen neemt het aantal opstoppingen in 2017 verder toe, maar ook zullen de ochtend- en avondspits veel langer gaan duren.

„Mensen gaan steeds vroeger van huis, waardoor ze ook eerder stoppen met werken. Gevolg is dat de ochtendspits al even na zessen en de avondspits al om half vier begint”, zegt Patrick Potgraven van de VerkeersInformatieDienst (VID). Met de toename van het autoverkeer zal die ontwikkeling alleen maar verder toenemen.

„Het gevolg van de groeiende economie is dat ook het wagenpark weer uitdijt en daardoor ook de files. Mensen denken de stremmingen te kunnen ontlopen door buiten de geijkte drukke tijden te reizen, maar daardoor verspreidt het verkeer zich dusdanig dat er eigenlijk één hele lange spits ontstaat”, constateert woordvoerder Potgraven.

„Eigenlijk gaan we toe naar het moment dat er geen rustige perioden meer zijn op de weg.”

Het afgelopen jaar steeg de filedruk met 10 procent, nadat die in 2015 ook al was toegenomen met 23 procent. „Het houdt dus niet op en ook in 2017 zal de groei van het filespook niet te stoppen zijn.”

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: