Het is warm en mooi weer, dus zoeken we massaal online naar tweedehands cabrio's

De hoge temperaturen van afgelopen dagen brachten de zomer in de bol van Nederlandse automobilisten. Ze gingen massaal op zoek naar een nieuwe auto; een cabrio welteverstaan.

Dankzij het mooie weer zag AutoTrack.nl afgelopen week een flinke stijging in de vraag naar cabrio's. Bezoekers van het autoportal gingen bijna veertig keer meer op zoek naar een cabriolet dan naar een 'regulier' model, met dak. Afgelopen maandag zat de piek in de stijging, met 50% .

Vooral in de provincie Utrecht was de stijging in cabriovraag te zien, hier kwam maar liefst 65% meer verkeer naar de website vergeleken met de week ervoor. Noord-Holland was een mooie tweede, met een stijging van 32%.

BMW populair

Niet alle cabriomodellen waren in trek. Vooral de 3-serie en 1-serie van BMW waren populair. De BMW Z4 vond zelfs een stijging in zoekgedrag van bijna 90%. Met een stijging van 30% spande de jongere doelgroep (25-34 jaar) de kroon in de cabriozoektocht. Die doelgroep was bovengemiddeld geïnteresseerd in de Fiat 500 en de MINI Cooper Cabrio.

Tweede cabriopiek

De temperatuurstijging in mei zorgde ook al voor aangewakkerd cabrio-enthousiasme; toen steeg vooral in Flevoland en Limburg het zoekgedrag naar deze auto's. Toen waren het veelal dames met een verhoogde interesse in cabrio's.

BMW Z4 Roadster Estoril blauw M-pakket 2016 23

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: