Het was weer vanouds druk op Zwarte Zaterdag

Gisteren was het Zwarte Zaterdag, de dag dat zo’n beetje alle Fransen tegelijk in de auto stappen. Waar het de afgelopen paar jaar (dankzij de crisis?) wel mee viel met de drukte, komt die van gisteren als vanouds binnen in de Top 3 aller tijden.

Volgens de ANWB stond er op het hoogtepunt van deze 'drukste reisdag van het jaar' ruim 828 kilometer file. Dat was overigens al om 12.30 uur. Alleen in 2007 (842 km) en 2009 (870 km) waren de files nog langer en de ellende nog groter.

In Frankrijk was het vooral raak op de bekende plekken. Zo stond tussen Lyon en Valence een file van 70 kilometer op de A7/Autoroute du Soleil. Daar kwam vlak voor Lyon 25 kilometer file bij en na Valence nog eens 15. Ook tussen Parijs en Bordeaux was het file rijden met een totale lengte van rond de 120 kilometer.

In Duitsland bleef het rustiger dan verwacht, maar ook daar waren de files op de A7, A8 (Karlsruhe – München) en A1 niet mals. Veel ellende was er op de Autobahn tussen München en Salzburg.

Ook in Oostenrijk was het redelijk rustig. Grootste knelpunt daar was de Tauern Autobahn met iets meer dan een uur wachttijd voor Karawankentunnel richting Slovenië. Ook op de Fernpas was het goed druk. Het zelfde gold voor Zwitserland, daar bedroeg de wachttijd voor de Gotthard tunnel richting Tessin en Italië meer dan een uur.

In Italië waren er vooral problemen op de A1 en A14, vanuit Milaan naar de Adriatische kust richting Rimini en Ascona. Rond Modena en Bologna was de ellende het grootst met een filelengte van 70 kilometer. Ook in het Noorden van Italië, op de A22 van Verona naar Oostenrijk (Brenner Autobahn) stonden lange files.

In België en Luxemburg was het opvallen rustig. Tot volgend jaar!

Respect Copyright!
%d bloggers like this: