Het wordt druk op de wegen naar de wintersport

Het weekend voor kerst en het laatste weekend van het jaar wordt er veel drukte verwacht op de wegen naar de skigebieden in Europa volgens de ANWB.

In Nederland zijn er weinig problemen op de weg. Wel begint komende vrijdag de avondspits wat vroeger dan gebruikelijk. Voor 1,8 miljoen Nederlanders begint de kerstvakantie, de helft daarvan vertrekt naar het buitenland. Veel Nederlanders reizen dit weekend naar en door Duitsland. Omdat bij onze Oosterburen dit weekend ook de kerstvakantie begint, wordt er vrijdagmiddag en zaterdag extra drukte op de weg verwacht.

Duitsland
Op vrijdag staan de meeste files in Duitsland op de wegen vanuit de grote steden en zaterdag wordt het juist druk op de snelwegen naar de skigebieden in de Alpen. Files staan dan vooral rond München, op de A8 naar Salzburg en op de A93 naar Innsbruck. Ook op de zaterdag na kerst wordt het druk op deze wegen.

Oostenrijk
In Oostenrijk wordt het wordt het op beide zaterdagen druk op de wegen naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland. De grootste kans op files is op de A12 vanuit Duitsland naar Innsbruck, de A14 Bregenz - Bludenz en op de B179, de route over de Fernpas.

Zwitserland
In Zwitserland zijn op de laatste twee zaterdagen van het jaar veel wintersporters onderweg. Dat is vooral merkbaar op de A2 Bazel - Chiasso, de A6/A8 Bern - Interlaken en de A13 Chur - Bellinzona.

Frankrijk
Richting de Franse Alpen moeten wintersporters vooral geduld opbrengen op de A43 Lyon - Chambéry en de N90 tussen Albertville en Moûtiers.

Nederland
In Nederland wordt geen grote drukte verwacht. De spitsdrukte dooft in de dagen voor kerst langzaam uit en de meeste werkzaamheden liggen stil. Wel kunnen dagjesmensen en bezoekers aan evenementen lokaal voor drukte zorgen, vooral op tweede kerstdag 26 December.

Evenementen tijdens de kerstvakantie:

  • Winterefteling Kaatsheuvel, t/m 1 februari.
  • Serious Request 3 FM in Haarlem, t/m 24 december
  • Kerstcircus Ahoy Rotterdam, 19 t/m 28 december
  • Dickens Festijn in Deventer, 20 en 21 december
  • Amsterdam Light Festival, t/m 18 januari
  • Nieuwjaarsduik Scheveningen maar ook elders, 1 januari

Op zaterdag 3 Januari als voor veel mensen de vakantie er weer opzit wordt het opnieuw druk, maar dan vooral op de wegen vanuit de skigebieden. Oh ja, nog één ding: let even op die skibox.

Mercedes 4-Matic wintersport sneeuw 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: